Stedendriehoek

Speurtocht voor jong en oud

DEVENTER – Speur op zondag 30 juni mee naar het verleden van Deventer in een historische speurtocht voor jong en oud. Deze speurtocht voor kinderen (tot circa 12 jaar) met (groot)ouder zit vol met activiteiten, leuke weetjes en vragen en leidt je langs monumenten, pleinen en steegjes in de binnenstad.

Onderweg speur je naar de juiste route, voer je samen opdrachten uit, beantwoord je vragen en verzamel je stempels. Op diverse punten staan mensen die je van alles over de prachtige plekken vertellen en er valt onderweg zelfs nog wat lekkers te proeven.

De speurtocht start tussen 10.30 en 11.00 uur in de bibliotheek aan de Stromarkt 18; hier ligt het routeboekje voor je klaar. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Aan het eind van de route, na ongeveer anderhalf uur, mag je in het Speelgoedmuseum je diploma in ontvangst nemen. Het Speelgoedmuseum is op de dag van de speurtocht gratis te bezoeken voor deelnemers van de speurtocht. Je kunt er onder andere bouwen met LEGO en Mobaco (constructiespeelgoed van vroeger).

Kijk voor meer informatie op www.opaenomadagdeventer.nl