Stedendriehoek

Spelen op de Brinkaan zijden draadje

DEVENTER – Op zondag 29 april gaat het nieuwe seizoen van Spelen op de Brink van start. Tijdens deze feestelijke middag kan er weer lekker gespeeld worden en is er natuurlijk een heerlijk ijsje van Talamini.

Bij Spelen op de Brink kunnen kinderen tussen 3 en 10 jaar buiten spelen met Oud Hollands en modern speelgoed. Hoge bis hoepels vliegende Hollanders diabolo’s en nog veel meer speelgoed staat voor hen klaar op de Brink. “Het speelgebied is afgezet met kettingen zodat de kinderen veilig kunnen spelen. (Groot)ouders voelen zich weer jong wanneer ze hun kroost uitleggen hoe je moet stelten lopen tollen of hoelahoepen. Als volwassene ben je waarschijnlijk eerder moe. Geen probleem. Rondom Spelen op de Brink zijn tal van terrasjes. Als vrijwilliger van Spelen op de Brink houden we een oogje in het zeil maar het is niet de bedoeling dat je de kinderen zonder toezicht achterlaat” aldus Vanessa Zunnebeld bestuurslid van de stichting Spelen op de Brink. “Bij extreem weer (regen of te warm) of bijvoorbeeld grote evenementen zoals de kermis Deventer op Stelten en de boekenmarkt gaat Spelen op de Brink niet door. Bekijk onze Facebookpagina of informeer bij de VVV of wij er zijn. Spelen op de Brink vind je van 29 april tot en met 30 september op de Brink. Kijk voor meer informatie op www.spelenopdebrink.nl.”

Overigens uit Vanessa meteen haar zorgen rondom het evenement: “De voortgang van Spelen op de Brink is in gevaar door een tekort aan vrijwilligers. We zijn dan ook hard op zoek naar nieuwe collega’s! Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger mee te helpen dan horen we graag van je. Stuur een mail naar info@spelenopdebrink.nl of kom eens kijken.”