Stedendriehoek

Spectaculaire paardensport in de bossen

GORSSEL – In het weekend van 8 en 9 september vindt bij rijvereniging Semper Fidelis de SGW (samengestelde wedstrijd) plaats, een spectaculair hippisch evenement in de Gorsselse bossen. Net als vorig jaar worden ook de Regiokampioenschappen Eventing gereden voor de provincies Gelderland, Utrecht en Flevoland.

“De eventingwedstrijd bestaat uit drie onderdelen. Als de eerste twee onderdelen – de dressuurproef  en het springparcours – met goed gevolg zijn afgelegd, mag de combinatie aan de cross beginnen, hét onderdeel waar het natuurlijk allemaal echt om draait”, vertelt de organisatie. 

Een aantal brede sprongen zijn voorzien van zogenoemde ‘breekbomen’; de bovenste balk van zo’n sprong is dan gemaakt van karton met een kunststoflaag, zodat deze gemakkelijk breekt als een paard er tegenaan of op zou springen. In het kader van dierenzwelzijn vindt er zowel vóór als ná de cross een veterinaire keuring plaats. 

De entree is gratis. “Wanneer u de cross in gaat, hebben wij het dringende verzoek om te allen tijde op de afgezette paden te blijven. Wanneer het fluitje van de hindernisrechter klinkt, is het essentieel om zo snel mogelijk aan de kant te gaan. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.” 

Wedstrijdschema
Zaterdag 8 september: kampioenschappen paarden klassen L en M, paarden klasse M (open), kampioenschappen pony’s klassen B t/m Z. Zondag 9 september: kampioenschappen paarden klasse B, paarden klasse B en L (open), kampioenschappen pony’s D/E klasse L, pony’s D/E klasse L (open). Locatie: Amelterweg 6A.