Stedendriehoek

Scholieren dragen hun (LEGO)steentje bij

DEVENTER – Op zaterdag 15 december verwelkomt Hogeschool Saxion in Deventer de FIRST® LEGO® League teams voor de Regiofinale Stedendriehoek. Ruim 200 scholieren tussen 9 en 14 jaar oud van scholen uit de Stedendriehoek gaan met elkaar de challenge aan. Het thema van deze challenge is dit jaar ‘Into Orbit’. Het publiek is van harte welkom om de teams aan te komen moedigen.

De afgelopen maanden werkten de leerlingen samen met hun coaches aan een aantal opdrachten rondom een zelfgekozen vraagstuk binnen het thema ‘Into Orbit’: op welke manieren kun je langere tijd gelukkig en gezond blijven in een ruimtevaartuig of op een andere planeet?

In de opdrachten onderzochten de leerlingen de maatschappelijke rol van techniek en technologie. Hierin vormden (robot)techniek, teamwork en oplossend vermogen de rode draad. Op de finaledag presenteert elk team de resultaten van hun onderzoek en de werking van hun zelfgebouwde LEGO-robot aan de jury. Daarnaast krijgt ieder team punten voor de samenwerking tijdens het hele traject en op de finaledag zelf.

De FIRST® LEGO® League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Elk team ontwierp, programmeerde en bouwde een volledig zelfstandige robot. De robots zijn gebouwd met speciale pakketten technisch LEGO en bijbehorende LEGO MINDSTORMS software. Met deze robot voeren zij verschillende missies uit op de finaledag.

Op zaterdag 01 december vond de regiofinale Oost-Nederland plaats bij Hogeschool Saxion in Enschede. De winnende teams van zowel de regiofinale Stedendriehoek als de regiofinale Oost-Nederland gaan door naar de Benelux finale in Eindhoven die plaatsvindt op 16 februari 2019. De winnaar van de Benelux finale mag naar het World Wide First LEGO League Festival in de Amerikaanse stad St. Louis.