Stedendriehoek

Scandinavië in De Scheg

DEVENTER – In de wijk Colmschate in Deventer halen kinderen hun hart op in het overdekte Speel- en Zwemparadijs van Belevingscentrum De Scheg, dat in het teken staat van Scandinavische landen.

In Zwemparadijs de Blue Lagoon duik je in de wildwaterbaan, genaamd de Gletsjer Slide en roetsj je met z’n allen van de familieglijbaan Lava Slide. Echte waaghalzen zijn in de 70 meter lange Northern Light Slide nóg sneller dan het Noorderlicht! Tussen alle glijbanen door wordt er lekker gezwommen in het verwarmde bad. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht: zij spelen in het peuterbad met water en zand.

Wie in de zomervakantie een bezoek brengt aan Zwemparadijs De Scheg, heeft gratis toegang tot het naastgelegen Speelparadijs De Scheg. Zodra het ijsbaanseizoen is afgelopen, maakt de ijsbaan plaats voor hindernisbanen en springkastelen. Bij goed weer is op de buikschuifbaan een watergevecht gegarandeerd. Dankzij de samenwerking met Hollewand is het aantal springkussens dit jaar verdubbeld. Kinderen springen zich er dol. Ook ouders spelen actief mee tijdens een potje tennis of voetbal. In de vaste winterspeeltuin in het Speelparadijs waan je je in het noorden. Kinderen beklimmen hier de top van de Spitsberg, vanwaar de glijbaan ze in een vaartje weer met beide benen op de grond zet, oog in oog met een enorme ijsbeer. In het buggypark zetten zij op een skelter de achtervolging in.

Uitblazen van een dag boordevol actie en avontuur kan in het IJslands Badhuis in één van de sauna’s, het stoombad, bubbelbad of verwarmde knuffelmuur, tegen een kleine bijbetaling. Kortom, een geslaagde dag uit met de hele familie, ook bij slechte weersomstandigheden. Ga voor meer informatie, de openingstijden en tarieven naar www.descheg.nl