Stedendriehoek

Sallandse sporterscollecteren voor NSGK

DEVENTER – Voor het derde achtereenvolgende jaar doen sporters met een beperking uit Salland mee met de collecte voor de NSGK. In Raalte, Wesepe en Deventer collecteren zij in de week van 12 tot en met 17 november om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

De officiële collecteweek van de NSGK is dus van 12 tot en met 17 november. Maar in Deventer starten de sporters al op vrijdagavond 9 november. Dan gaan ze namelijk collecteren rondom de wedstrijd Go Ahead Eagles-Dordrecht. “Dat is natuurlijk een heel mooie kans voor ons!” vertelt regiocoach Salland Actief én voorzitter van de Deventer Sportploeg Kees van Hoof. “Want een mooiere combinatie kun je toch niet verzinnen: duizenden sportieve Eagles-aanhangers én sporters met een beperking die collecteren voor andere kinderen met een beperking in Nederland! We hopen dat veel supporters onze sporters blij maken met een bijdrage.” 

Opbrengst
De opbrengst van de collecte is in eerste instantie bedoeld voor de NSGK. Maar verenigingen en clubs die helpen collecteren, mogen de helft van het bedrag dat ze ophalen zelf houden en inzetten. “Ja, we houden er zelf ook een – hopelijk mooi – bedrag aan over”, aldus Kees. “Dat zetten we in voor de verenigingen die in Salland aangepast sporten aanbieden. Maar het is ook heel mooi dat onze sporters op deze manier ook iets voor andere kinderen met een beperking doen. De NSGK wil dat ieder kind, met of zonder beperking, mee kan doen in onze maatschappij. Dat sluit naadloos aan bij wat wij met Salland Actief doen. Dan is het toch geweldig dat onze sporters zich inzetten voor dat mooie doel?” 

In de officiële collecteweek van de NSGK zijn de collectanten maandagavond te vinden in Wesepe, woensdag in het centrum van Raalte en zaterdag in het centrum van Deventer. Geen geld op zak? Bij de meeste collectanten kunt ook met uw pinpas betalen! En: geen collectant gezien? Niemand aan de deur geweest? Het is heel makkelijk om online te doneren. Elke euro helpt immers! Doneren kan via de link: http://bit.ly/2Omm7y0