Stedendriehoek

‘Rust’ in de bibliotheek

DEVENTER – Januari is voor veel mensen een maand van rust, tijd nemen voor jezelf, terugkijken op ervaringen uit het verleden en stilstaan bij wensen voor de toekomst. “Dit is een mooi moment voor de Bibliotheek om op aan te haken. Rust staat dan ook centraal in veel van de activiteiten van deze maand”, vertelt een woordvoerder.

Voorlezen met de Kamishibai (4+) 
Kom woensdag 9 januari tot rust rondom de Kamishibai, het theatertje waar je prenten uit boeken inschuift. De Kamishibai komt uit Japan en wordt daar door monniken al bijna 1000 jaar gebruikt om verhalen te vertellen. De locatie is het Speelplein in de bibliotheek en de entree is gratis.

Lezing Rust en aandacht in het dagelijks leven
Mirjam Schild ervaart dat steeds meer mensen behoefte hebben aan momenten van rust en stilte. Tijdens deze interactieve lezing krijg je tips en kleine oefeningen om het pad van rust en aandacht te ontdekken. Dinsdag 15 januari van 19.30 tot 20.30 uur in de Tuinkamer. De entree is gratis.

Taalcafé 
Elke twee weken komen mensen naar de bibliotheek om samen hun Nederlands te oefenen. Het thema ‘rust’ biedt veel ingangen om met elkaar in gesprek te gaan, verhalen te delen en ervaringen uit te wisselen. Het eerste Taalcafé is op vrijdag 18 januari van 09.30 tot 11.00 uur op het Basisplein. De toegang is gratis.

Dromen
In de rust en stilte van de nacht komen de dromen. Maarten van Rootselaar legt in deze lezing uit hoe je ze kunt onderzoeken. Er is ruimte om een aantal dromen van bezoekers te analyseren. Dinsdag 22 januari van 15.00 tot 17.00 uur in de Tuinkamer. De entree is gratis. 

Meer informatie en het volledige overzicht van de activiteiten van de Bibliotheek Deventer zijn te vinden op de website: www.bibliotheekdeventer.nl