Stedendriehoek

Rooms-katholieke Heilig Hartkerk verkocht

DEVENTER – De kerk aan de Zwolseweg is verkocht aan de nieuwe middelbare school voor havo, vwo en gymnasium in Deventer na lange tijd te koop hebben gestaan. De Ida Gerhardt Academie heeft met de aankoop van de kerk na een lange zoektocht huisvesting gevonden.

Onder de naam SvPO (Scholen voor Persoonlijk Onderwijs) begint de academie volgend jaar augustus. Er zijn al een aantal van deze scholen in het land. Misha van Denderen, schoolbestuurder, vindt de locatie ideaal. “Het is niet te ver van het station en de kerk biedt kleinschaligheid en een onderscheidende entourage.”
De academie zocht al lange tijd naar een geschikte locatie. Deventer moet wettelijk meebetalen aan de nieuwe locatie. De gemeente droeg diverse leegstaande panden aan, maar de school wees deze af. Nadat de gemeente en de school afspraken dat SvPO per leerling een bedrag meekrijgt kwam de aankoop in een stroomversnelling. Er komen in de school vijf lokalen en een aula. De school wil groeien naar 400 leerlingen de komende jaren.