Stedendriehoek

Rondje IJsselbruggen met 3Deventer

DEVENTER – Tot en met 29 september staat in Museum De Waag ‘Deventer als Stad van de IJssel’ centraal. Vanaf 3 september zijn er nieuwe, bijzondere IJsselvondsten te zien in het museum. Vanaf deze datum zijn er ook talloze weetjes over de IJssel te lezen en zien in de gratis te downloaden app 3Deventer.

Doe jij ook wel eens een rondje bruggen, wandel je heen over de ene brug en terug over de andere brug? Dan kun je nu op verschillende hotspots bijzondere verhalen en achtergrondinformatie krijgen over Archeologie, Hanze, Kunst of allerlei Weetjes rondom de IJssel.

Kies je eigen thema
De app 3Deventer biedt bezoekers en inwoners van Deventer een interessant kijkje in het verleden en de toekomst van de stad.  Bij het nieuwe ‘rondje IJssel’ kan de gebruiker kiezen voor uiteenlopende thema’s: Archeologie, Hanze, Kunst & Nijverheid en Weetjes. Kies de bijpassende kleur en start de wandeling op een van de betreffende locaties. De bijbehorende informatie is ook voor verschillende doelgroepen bedoeld. Er zijn twintig verhaaltjes per thema. Zo zijn de thema’s Hanze en Weetjes voor kinderen geschreven en die van Archeologie en Kunst voor volwassenen.

Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in archeologie, dan lees je op de betreffende locaties over oude schepen en stadspoorten of over de oudste brug over de IJssel. De Hanze vertelt over de kaden en de koggeschepen van de Bergen- en Schonenvaarders, maar ook over de tuinen van de Hoven of de ‘Nieuwe Hanze’. De kunstaanzichten van Deventer geven natuurlijk ook veel informatie over de IJssel(bruggen) en zelfs het bezoek van een zeehond. Misschien zijn de Weetjes nog wel het meest aansprekend. Ze bieden voor iedereen wat wils.

De App 3Deventer is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, provincie Overijssel, het Prins Bernhard Cultuurfonds en VSBfonds. Het nieuwe rondje IJssel’ is een samenwerkingsproject van Museum De Waag met Archeologie Deventer De Mannen Zonder Pak Panoptes Heritage Twinsense René Berends en Maarten Sepers. De app 3Deventer is zowel voor Android als iOS te downloaden.