Stedendriehoek

Roemruchte geschiedenis

DEVENTER – Voorafgaand aan de wedstrijd Go Ahead Eagles-TOP Oss vond afgelopen vrijdag de officiële presentatie van het historische clubboek van Go Ahead Eagles plaats. De eerste exemplaren werden door de auteurs van het salontafelboek overhandigd aan een aantal prominente personen uit de (bijna) 116-jarige clubgeschiedenis. 101 Jaar geleden werd Go Ahead voor de eerste keer kampioen van Nederland. Tussen de twee wereldoorlogen volgden nog drie landstitels. Hierdoor is Go Ahead tot op de dag van vandaag de veruit succesvolste club in Oost-Nederland.

Een auteurscollectief volgt in het salontafelboek van 640 bladzijden dik en bijna vijf kilo zwaar de roemruchte geschiedenis van Go Ahead (Eagles) van jaar tot jaar en zelfs van wedstrijd tot wedstrijd.

Alle grote namen van spelers en trainers komen voorbij. Van de antieke helden Fré Kolkman, Bertus Haes, Leo Halle en Jan de Kreek tot de modernere coryfeeën Gerrit Niehaus, Wietse Veenstra, Nico van Zoghel, Marc Overmars en Harry Decheiver.

Vanaf 1902 tot aan de dag van vandaag worden alle verhalen over Go Ahead en Go Ahead Eagles in dit boek verteld. Interviews, verhalen en circa duizend foto’s – waarvan een aantal nooit eerder is gepubliceerd – maken het boek tot een ‘must have’ voor de grote schare fans van Go Ahead Eagles.

Het monumentale werk met koninklijke uitstraling is voor €79,- te bestellen in de webshop van de club
www.ga-eagles.nl/webshop