Stedendriehoek

Rododendron Boerenlandtocht

BATHMEN – De Rododendron Boerenlandtocht wordt dit jaar gehouden op zaterdag 27 mei en zondag 28 mei (eerste pinksterdag). Lekker wandelen door natuurgebieden, langs weilanden en sloten over het mooie Sallandse platteland in een door de Stichting Bathmen Promotie georganiseerde wandeltocht.

Inschrijven en starten kan bij Bras-Koer (voorheen De Koerkamp), Bathmenseweg 18 in Lettele (bij Deventer) en er kan 5, 10, 15, 25 of 40 kilometer worden gewandeld. “Dit jaar starten we zoals vanouds weer in Lettele, zodat er in ieder geval door de Oostermaat langs de bloeiende rododendrons gewandeld wordt. Het is een leuke training voor de wandelvierdaagse in Nijmegen. Er wordt gelopen over asfaltwegen, bos- en zandpaden”, aldus de organisatie. “Wandelaars die 40 kilometer gaan lopen, kunnen starten tussen 7.30 en 8.30 uur. Starten voor de 25 kilometer kan tussen 7.30 en 9.00 uur, voor de 5, 10 en 15 kilometer kan dat tussen 9.00 en 12.00 uur. Het startbureau sluit om 17.00 uur, de tijd wanneer er gefinisht moet zijn.”

De kosten van deelname bedragen €5,-. Leden van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) ontvangen op vertoon van hun lidmaatschapspas, op het inschrijfgeld een korting van €1,-. Voor meer informatie: www.bathmen.nl en wwww.andel.nl.