Stedendriehoek

Ritje in elektrisch vliegtuig

STEDENDRIEHOEK – Tijdens het Cleantech Tomorrow event op Airport Teuge is één van de eerste elektrische vliegtuigen aanwezig om demonstratievluchten te verzorgen. “Jij hebt niet alleen de unieke kans om het vliegtuig nu al te bewonderen, maar om er zelfs een ritje in te maken!” aldus de organisatie. “Maak kans om op zaterdag 21 april als passagier tijdens het taxiën op de landingsbaan mee te rijden met deze innovatieve Pipistrel Alpha Electro. Een unieke ervaring, want nog niet veel mensen hebben dit mogen doen! Helemaal als je bedenkt dat pas vanaf volgend jaar passagiers mee mogen vliegen.”
Wie hier kans op wil maken, kan zich die dag begeven naar de stand ‘Elektrisch rijden’ van Emovia en E-xpeditie.nl (ingang festivalterrein). “Laat daar je gegevens achter en rond 17.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt, die om 18.00 uur met het vliegtuig mee mag rijden over de landingsbaan.”

De organisatie vervolgt: “Kom ook naar het Cleantech Tomorrow event om onder andere het elektrische vliegtuig te bewonderen. Er zijn demonstratievluchten tijdens Cleantech Tomorrow op: zaterdag 21 april om 12.00 uur, 13.45 uur, 15.30 uur en 18.00 uur en dinsdag 24 april om 15.00 uur, 16.30 uur, 18.00 uur en 19.15 uur. Op zondag 22 april maakt het vliegtuig ook nog demonstratievluchten om 11.00 uur en 14.00 uur.

Verschillende partijen die een relatie hebben met vliegen, gaan om de tafel om te kijken of er een Electric Aviation Centre gerealiseerd kan worden op luchthaven Teuge. De aftrap hiervoor is tijdens het event Cleantech Tomorrow op dinsdag 24 april.

Met een Electric Aviation Centre willen partners binnen en buiten de Cleantech Regio een landelijk centrum ontwikkelen voor elektrisch vliegen. Aan het eerste verkennende overleg hierover neemt een groot scala aan geïnteresseerde partijen deel, zowel uit de publieke als private sector. Van onder andere ministeries, onderzoeksinstellingen en bedrijven. De volgende partijen nemen in ieder geval deel aan het verkennende overleg: Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Airport Teuge, Vliegveld Hilversum, KIVI, Hogeschool van Amsterdam, Oost NL. Er is nog ruimte voor een beperkt aantal experts die willen participeren. Op basis van de uitkomsten van het eerste verkennende gesprek wordt een aanpak ontwikkeld op weg naar realisatie.

Publieksdag en Businessdag
De Publieksdag van zaterdag 21 april op vliegveld Teuge is vrij toegankelijk. Voor de Businessdag van dinsdag 24 april is aanmelden wel nodig. Dit kan via www.cleantechtomorrow.nl