Stedendriehoek

Reis om de Wereld in 80 dagen

DEVENTER – Op zondag 24 november om 15.30 uur presenteert het Deventer Toneelschap Beumer & Drost zijn nieuwe productie ‘Reis om de wereld in 80 dagen’ in de Deventer Schouwburg. Een filmische theatervoorstelling voor de hele familie (8+), gespeeld door Peter Drost en Paul R. Kooij. Na deze première volgt een tournee door Nederland en België.

Het gelijknamige boek van Jules Verne uit 1873, een avonturenverhaal over een ongelooflijke, bijna niet te volbrengen reis, speelt een belangrijke rol in het leven van de personages in deze voorstelling. Op een plek ‘elders’ plamuren en schilderen zij beroepsmatig een oneindige muur. De voortdurend door het boek opgeroepen herinneringen aan hun verleden worden steeds levendiger en de heimwee slaat genadeloos toe. Het lijkt onmogelijk om naar huis terug te keren. Net als in het boek zou dit een ongelooflijke en bijna niet te volbrengen reis voor hen betekenen.

Peter Drost en Paul R. Kooij stonden vaker samen op het toneel, zoals in de recente spektakelproducties ‘Het Pauperparadijs’ en ‘Fifa Blatter’. Kooij speelde eerder gastrollen bij Beumer & Drost in ‘Dick Bos’ en ‘Comeback’. De regie van de zeer vrijelijke en filmische interpretatie van het klassieke verhaal van Verne is in handen van Michael Helmerhorst.

Toneelschap Beumer & Drost brengt sinds 1997 ieder jaar één (vaak twee) unieke, nieuw ontwikkelde producties. De kunst kent vele bouwstenen en het Toneelschap gebruikt alles wat binnen bereik ligt in oneindig veel combinaties. Dit levert gelaagd theater op: beeldend en toegankelijk voor de jeugd, maar ook voor volwassenen interessant. Sinds jaar en dag is artistiek leider en acteur Peter Drost verantwoordelijk voor zowel het idee, het concept en het script van alle voorstellingen, als het maken en uitvoeren ervan. Voor meer informatie: www.beumerendrost.nl