Stedendriehoek

Pyjamaontbijt en kattenfilmpjes

DEVENTER – Tijdens de herfstvakantie, van 20 t/m 27 oktober, vindt het Cinekid plaats in Filmhuis De Keizer. Cinekid is een filmfestival voor kinderen van 3 tot 14 jaar dat jaarlijks in de herfstvakantie georganiseerd wordt. Tijdens het Cinekid Film Festival zijn er voor iedere leeftijd films te zien.

Zo is er speciaal voor de allerkleintjes Animaatjes. Dit zijn 7 korte animatie filmpjes gericht op de belevingswereld van allerkleintjes. Tijdens deze voorstelling gaat het licht niet helemaal uit en het geluid staat niet hard. Kapsalon Romy, dé Nederlandse familiefilm van dit moment is leuk voor iedereen vanaf 8 jaar. In deze film zie je hoe oma in haar kapsalon dagelijks oppast op haar kleindochter Romy. Oma wordt steeds vergeetachtiger en Romy gaat steeds meer helpen. Voor de oudere kinderen vanaf 11 jaar is dit jaar Wallay te zien.

De hele week activiteiten
Ook is de wereldwijde hit CatVideoFest in de vakantie te zien. Deze bestaat uit een compilatie van de allerleukste kattenfilmjes waarbij een deel van de opbrengst naar Dierenasiel De Kuipershoek gaat. Verder zijn ook dit jaar weer twee pyjamaontbijtjes (op maandag 21 en woensdag 23 oktober) waar kinderen en volwassen in hun mooiste pyjama eerst samen ontbijten voordat ze gaan kijken naar de vrolijke animatiefilm Solan & Ludwig Gaan Naar de Ruimte.

“Op donderdag 24 oktober is er een gave workshop Wandelen in je Eigen Tekening”, aldus Miriam Groenen namen het filmhuis. “In de workshop maken kinderen een tekening maken waarna ze daarna voor een green screen gefilmd worden. Na bewerking in de computer lijkt het net of ze in hun eigen tekening staan, zwemmen of zelfs vliegen. Het resultaat wordt vervolgens op groot doek in de filmzaal bekeken.” Iedere dag kan er worden geknutseld voordat de film begint. Er staat ook een gratis glaasje ranja klaar voor de kinderen in de pauze.

Meer informatie over de films, de aanvangstijden en activiteiten is te vinden op www.filmhuisdekeizer.nl en in de speciale Cinekid-folder, die onder andere verkrijgbaar is in filmhuis De Keizer. Kaarten kopen en reserveren kan via de website en tijdens kassa-openingstijden in het filmhuis.