Stedendriehoek

Plant een boompje waar u zelf wilt

DEVENTER – Provincie Overijssel schenkt 110 bomen voor groene initiatieven in Deventer. Dit gebeurt in het kader van het project 1,1 miljoen bomen die de provincie wil planten. Er is keus uit een hele lijst met bomen, waaronder ook fruitbomen. Wie een plek heeft waar hij of zij graag bomen wil en mág aanplanten, kan terecht bij de Groene Loper Deventer.

“Bomen geven verkoeling tijdens hete dagen. Bomen brengen gezelligheid in de omgeving. Bomen vangen fijnstof op en zuiveren zo de lucht die u inademt. Bomen veranderen CO2 in zuurstof. Bomen zorgen voor meer biodiversiteit. Rondom een eik leven bijvoorbeeld al meer dan 200 verschillende soorten organismen”, aldus coördinator Erik Schippers. “De bomen mogen zowel op openbare als op particuliere grond, zolang ze maar zichtbaar zijn vanuit de openbare ruimte. Mocht u interesse hebben, laat het dan snel weten. Dan ontvangt u de bomenlijst waaruit u kunt kiezen. Het doel is om nog dit seizoen, voor eind maart, de bomen te planten. U geeft aan hoeveel van welke bomen u wilt planten. Groene Loper Deventer zorgt er dan voor dat de bomen tegelijk geleverd worden op een centrale afhaalplek in Deventer.”

Deze bomenactie is één van de activiteiten van de Groene Loper Deventer; deze verbindt, inspireert en ondersteunt groene initiatieven in Deventer. Het doel is meer betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur. Provincie Overijssel ondersteunt Groene Lopers in de hele provincie. Voor meer informatie: Erik Schippers, telefoon 06-19449707 en e-mail groeneloper@ulebelt.nl