Stedendriehoek

Oud en jong samen op de planken

DEVENTER – Deze week gaan negen jonge theatermakers van het Theaterschip uit Deventer en Theater im Fluss uit Kleve, samen met negen bewoners van Humanitas werken aan een voorstelling over de verschillen en overeenkomsten in elkaars leven.

Tijdens het project Dialogue of the Deaf trekken jongeren en senioren 24 uur met elkaar op. Tijdens die 24 uur zullen zij elkaars levensstijl delen en elkaar bevragen. Centraal staan vragen als ‘Hoeveel verschil zit er tussen onze normen, waarden en opvoeding?’, ‘Is er een verschil in behoeftes en dromen?’ en ‘Hoe beïnvloedt de periode en plaats waarin iemand opgroeit, of is opgegroeid, zijn of haar kijk op de wereld en wat er belangrijk wordt geacht?’. Door middel van film, muziek, tekst en beweging wordt in vier dagen een voorstelling gemaakt.

Dialogue of the Deaf is de eindproductie van Milou Brouwer, jonge maker bij het Theaterschip. Milou heeft twee jaar lang een ontwikkelingstraject bij het Theaterschip gevolgd. Dit ontwikkelingstraject werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Daarnaast is deze voorstelling de vijfde samenwerking tussen het Theaterschip en Theater im Fluss.

De voorstelling Dialogue of the Deaf is op zaterdag 27 oktober om 14.30 uur te zien bij Humanitas, Radboudlaan 1 in Deventer. De toegang is vrij.