Stedendriehoek

Open Huis Armoedebestrijding op 19 oktober bij Voedselbank Deventer

DEVENTER – Op zaterdag 19 oktober organiseert de Voedselbank Deventer van 10.00 tot 13.00 uur een Open Huis Armoedebestrijding. Dit doet de Voedselbank samen met verwante organisaties die zich ook inzetten om de gevolgen van armoede te bestrijden.

Onder meer zijn aanwezig Leergeld, het Meester Geertshuis, het Budget Adviesbureau Deventer en de Speelgoedbank. Het Open Huis is in de Voedselbank Deventer aan de Harderwijkerstraat 21 (achter en naast Het Goed). De informatiebijeenkomst is bedoeld voor alle belangstellenden die meer willen weten van de mogelijkheden en voorzieningen om de gevolgen van armoede te verzachten.

De Deventer organisaties die zich bezighouden met armoedebestrijding presenteren zich gezamenlijk op 19 oktober. Zij vertellen over de mogelijkheden die zij bieden aan mensen met een te laag inkomen.  Veel voorzieningen blijken voor de doelgroep niet altijd makkelijk vindbaar.  De presentatie bestaat uit informatiestandjes van de verschillende organisaties. Daarnaast zijn er rondleidingen. De aanwezige organisaties zijn vaak ook op zoek naar vrijwilligers.

Algemene informatie
De Voedselbank Deventer deelt wekelijks aan zo’n 230 huishoudens met een laag inkomen een voedselpakket uit. Het voedsel is voor een groot deel afkomstig van lokale bedrijven als supermarkten, bakkers, telers van groente en fruit, vleesverwerkende bedrijven en ook van particulieren. De voedselbank voldoet aan strikte wettelijke eisen van voedselveiligheid. Voor zowel de klant als de leverancier is dat essentieel.

De Voedselbank Deventer is afhankelijk van vrijwillige bijdragen van bedrijven, kerken en particulieren. Zij wordt uitsluitend door vrijwilligers gerund. Er is veel te doen op uitvoerend en bestuurlijk vlak. De voedselbank komt daarom graag in contact met mensen die zich er mogelijk voor willen inzetten. Voor meer informatie zie www.voedselbankdeventer.nl