Stedendriehoek

Op zoek naar bouwers voor kartonnen torens

DEVENTER – Volgende week starten in de Grote of Lebuinuskerk de workshops waarbij de Franse kunstenaar Olivier Grossetête samen met 1250 bouwers tijdens het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten een aantal grote, kartonnen constructies bouwt. Met hulp van vele inwoners en festivalbezoekers worden van karton en plakband twee torens van ruim 20 meter hoog gebouwd én het kerkje van Lebuïnus waarmee Deventer is gesticht.

Op dit moment werkt de Franse kunstenaar aan de ontwerpen van de kartonnen torens en kerkje, zijn er ruim 3800 kartonnen dozen, 750 rollen tape en 900 meter touw besteld. Kortom: de voorbereidingen zijn in volle gang. Maar om de constructies daadwerkelijk tot ‘grote hoogte’ te bouwen, heeft het festival nóg meer bouwers nodig. Inmiddels hebben al ruim de helft van het benodigd aantal mensen (1250) zich opgegeven, maar er zijn nog meer helpende handen nodig. En zonder de hulp van de bouwers kunnen de constructies tijdens het festival niet de hoogte in!

Vanaf donderdag 28 juni zijn er per dagdeel 40 bouwers nodig. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Men kan individueel meedoen of als groep. Als vereniging, bedrijf, sportteam, familie, met de klas of school, woongroep of hobbyclub, alles is mogelijk. Tijdens Deventer Op Stelten (vrijdag 6 tot en met zondag 8 juli) worden de gigantische bouwwerken opgebouwd op het Grote Kerkhof, samen met publiek. Aan het eind van het festival op zondag 8 juli wordt het geheel op feestelijke en indrukwekkende wijze neergehaald.
Voor meer informatie, zie de website www.deventeropstelten.nl