Stedendriehoek

Op nummer 5 van de Terras Top 100 van Nederland 2019: Huis Vermeer

DEVENTER – Een bijzonder hotel waar geen één kamer hetzelfde is, eten van het allerhoogste niveau wordt geserveerd en waar het genieten is op het terras, zowel aan de voorzijde van het hotel als in de binnentuin. Een warm welkom van Hotel Huis Vermeer, te vinden aan Grote Kerkhof 9. Het terras is beloond met de 5e plaats in de Terras Top 100 van Nederland 2019.

Aan de voorzijde van het pand is een sfeervol terras te vinden met zo’n 60 stoelen. Dit terras wordt veelal gebruikt voor de borrel. Hetzelfde aantal stoelen is te vinden in de binnentuin, die vooral wordt gebruikt voor de lunch en het diner. “Kwaliteit gaat bij ons altijd boven kwantiteit, want hoewel wij qua ruimte veel meer stoelen zouden kunnen herbergen kiezen wij bewust voor een ruime opzet met zeer comfortabele stoelen.’’ Er is veel aandacht besteed aan de verdere inrichting van beide terrassen, wat resulteert in een warme en uitnodigende uitstraling. Zelfs aan de koele terrasdagen is gedacht: ‘’Speciaal voor de koudere dagen hebben wij verwarmde terraskussens zodat onze gasten gewoon lekker buiten kunnen eten indien gewenst. Natuurlijk maken onze hotelgasten gebruik van het terras, maar daarnaast is iedereen welkom. Zo hebben we tegenwoordig regelmatig eters die verbaasd vragen of wij ook kamers hebben.”

Hotel Restaurant Huis Vermeer legt haar gasten graag in de watten. Of het om een overnachting gaat of om culinair genieten; alles is hier van het hoogste niveau. Timon Bril zorgt samen met zijn team voor optimaal genieten voor zijn gasten. En dat al weer sinds 2017, in een historisch pand in de mooie binnenstad van Deventer, vlakbij de IJssel. 

Samen met hotelmanager Avalon Wijnen en chef-kok Nout Schram zet Timon Bril met Huis Vermeer een Boutique Hotel neer met een restaurant waar je ‘u’ tegen zegt. Het restaurant heeft een belangrijke functie en dat is bijvoorbeeld ook terug te zien in het ontbijt. Gasten – het hotel heeft 11 kamers – krijgen het persoonlijk uitgeserveerd aan tafel. Volgens Bril past dat binnen het concept van Huis Vermeer om zo gasten niet ‘anoniem een nummer te laten zijn’.

“Wij bieden een culinaire ervaring voor zowel de lunch als het diner. Onze keukenbrigade werkt met prachtige seizoens- en streekproducten uit Deventer en omgeving.” Ook is het hier genieten van eigen biologische ‘Huis Vermeer’ wijnen. Proef het Chefs Selections menu geniet van het open keuken aan tafel concept of eet à la carte. Maar ook kun je hier vanaf 10.30 uur terecht voor koffie met huisgemaakt gebak. De lunch wordt geserveerd vanaf 12.00 uur terwijl het na de klok van vijf genieten is van een borrel of culinair diner. De hele dag dus kun je hier terecht en dat ook nog eens zeven dagen in de week. 

Koninklijk genieten 
Hotel Huis Vermeer is gevestigd in drie historische panden met grootse uitstraling en huiselijke warmte. U wordt uiterst persoonlijk ontvangen in de voormalige huiskapel van de Deventer bankiersfamilie Vermeer. Het in 2009 perfect gerenoveerde hotel heeft de sfeer van een voornaam 19e -eeuws woonhuis behouden. Ouderwetse gastvrijheid wordt gekoppeld aan eigentijdse dynamiek en comfort. U kunt logeren in bijzonder luxe kamers met alle moderne voorzieningen. Alle 11 kamers hebben een eigen unieke uitstraling – elk met bijzonder veel oog voor detail en met liefde bij elkaar uitgezocht. 

Het team van Huis Vermeer kijkt er naar uit u te mogen verwelkomen en heerlijk in de watten te leggen!

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.hotelhuisvermeer.nl