Stedendriehoek

Oliebollenfeest en pyjamaontbijt

DEVENTER – De kerstvakantie is bij uitstek geschikt om met het hele gezin naar de film te gaan. In de vakantie zijn er weer volop jeugdfilms te zien in Filmhuis De Keizer.

Zo is er voor de allerkleinsten de nieuwste film van Buurman & Buurman te zien. Ook wordt de Grote Boze Vos en Andere Verhalen vertoond. Deze vrolijke en grappige animatiefilm is van de makers van Ernest en Celestine. Zoek je een kerstfilm voor het hele gezin, ga dan naar Spookuil (zie scènefoto). Voor de natuurliefhebber is er Ailo, het Dappere Rendier, verteld door Floortje Dessing. De fantasierijke en stoere animatiefilm De Beroemde bereninvasie van Sicilië is gebaseerd op het boek van Dino Buzzat en is leuk voor iedereen vanaf 8 jaar. Verder is er ook deze vakantie een pyjamaontbijt, op maandag 23 december, voor kinderen en volwassenen.

Oliebollen versieren en opeten
Tijdens het pyjamaontbijt wordt er eerst samen ontbeten, om daarna te kijken naar de avonturen van Buurman & Buurman. Dinsdag 31 december wordt het jaar feestelijk afgesloten met het Oliebollenfeest. “Voor aanvang van de films, vanaf 09.45 uur, kun je lekker oliebollen versieren en natuurlijk opeten”, vertelt Miriam Groenen namens het filmhuis.

Vrijdag 3 januari kun je tussen 10.00 en 11.00 uur meedoen met de workshop Wandelen in je Eigen Tekening. Tijdens deze workshop maken kinderen een tekening, waarna ze voor een green screen gefilmd worden. Na bewerking in de computer lijkt het dan net of ze in hun eigen tekening staan, zwemmen of zelfs vliegen. Het resultaat wordt vervolgens op groot doek in de filmzaal bekeken. Iedere dag kan er worden geknutseld voordat de film begint. Er staat ook een gratis glaasje limonade klaar voor de kinderen in de pauze.

Meer informatie over de films, de aanvangstijden en activiteiten is te vinden op www.filmhuisdekeizer.nl en in de speciale kerstfolder, die onder andere verkrijgbaar is in filmhuis De Keizer. Kaarten kopen en reserveren kan via de website en tijdens kassa-openingstijden in het filmhuis.