Stedendriehoek

‘Nog steeds de beste Thai van Oost-Nederland’

DEVENTER – Op 12 mei is het precies elf jaar geleden dat Pun Jandeechok de deuren opende van haar Thaise specialiteitenrestaurant aan de Grote Overstraat 30 in Deventer. Een speciaal moment, volgens Pun: “Twee keer het getal één vind ik mooi.” Het jubileum markeert ook het einde van een roerige periode. Vanaf nu kijkt ze liever weer vooruit en ze heeft ook nieuws.

De strubbelingen uit de privésfeer zijn inmiddels afgesloten. “Ik heb mijn ex-man in 2020 uitgekocht en ben nu de enige eigenaar. Dat geeft rust.” Ook de gedwongen sluiting tijdens de coronatijd, die alles nog eens extra zwaar maakte, heeft ze verwerkt. “Al het personeel ben ik toen kwijtgeraakt. Voorheen had ik bijvoorbeeld drie koks, die kwamen na de coronatijd niet meer terug. Maar nu draaien we weer goed. De klanten zijn terug, de zaak zit elke dag vol.”

Nieuwe bedrijfsleider
De afgelopen periode heeft Pun veel steun gehad aan haar beste vriend, Richard Klute. “Kijk, ik deed alles zelf. Ik ben eigenaresse, gastvrouw en kok. Ik sta dagelijks in de keuken, maar neem wel altijd even de tijd om mijn gasten te begroeten en een praatje te maken. Alles bij elkaar was het soms best pittig, ik run immers een eenmanszaak. Maar de laatste drie jaar stond Richard mij gelukkig heel vaak bij. Dat is ons allebei zo goed bevallen dat ik heb besloten dat Richard voortaan mijn bedrijfsleider is.” Richard: “Pun doet alles rond de keuken en ik ben verantwoordelijk voor de rest daaromheen.”

“De gasten zagen Richard natuurlijk ook dagelijks in het restaurant in de weer”, verduidelijkt Pun. “Daarom vind ik het nu tijd om duidelijkheid te scheppen en dit officieel bekend te maken. Ik heb gewoon iemand naast me nodig die verstand van zaken heeft, goed met mensen kan omgaan en dezelfde normen en waarden deelt en dat is met Richard het geval.”

Stapje terug
Pun is inmiddels al dertig jaar in de horeca actief. Ze wil dan ook binnen enkele jaren een stapje terug kunnen doen. Richard: “Ze wil mij de komende jaren alles leren zodat dat mogelijk wordt. Het vinden van goede koks bijvoorbeeld is lastig. Om het niveau van koken van Pun te bereiken heb je wel één of twee jaar nodig.” Pun: “Het gaat daarbij niet alleen om de kwaliteit van koken, maar je moet in de horeca ook tempo kunnen maken en flexibel zijn.”
Voorlopig staat Pun nog met veel plezier zelf in de keuken op de dagen dat het restaurant geopend is, namelijk van woensdag tot en met zondag. Zomaar even binnenlopen is er overigens niet bij, je moet echt reserveren om verzekerd te zijn van een plekje in een van de sfeervolle kelderruimtes.

Gasten van ver
In die afgelopen elf jaar heeft het restaurant een goede naam opgebouwd. Richard: “Mensen gaan online op zoek naar een goede Aziatische keuken en dan komen ze al gauw bij ons terecht. We krijgen hier, behalve uit de hele Stedendriehoek, gasten uit de Randstad, Maastricht, Groningen en zelfs uit Antwerpen. Dan boeken ze vaak een hotel in de stad.” De gasten die op 12 mei en het weekend daarna het inmiddels befaamde trappetje aan de Grote Overstraat 30 zijn afgedaald, hebben geluk: zij krijgen aan het eind van de avond een goede fles prosecco mee naar huis.

Personeel gezocht
Le Thai Cuisine is, zoals veel andere horecazaken, altijd op zoek naar goed personeel. Gegadigden moeten bij voorkeur thuis zijn in de Aziatische of Thaise keuken. Maar ook starters zijn welkom, want die kunnen intern worden opgeleid.

Voor meer informatie: www.lethaicuisine.nl en telefoon 0570-613922.