Stedendriehoek

Nationale Parken Tocht na 32 jaar vernieuwd

GORSSEL – De Nationale Parken Tocht, die dit jaar plaatsvindt op zondag 16 juni, is na 32 jaar vernieuwd. De mooiste weekendtochten zijn met de Nationale Parken rondom Gorssel gecombineerd. Hieruit is één route ontstaan over de mooiste gebieden uit de omgeving. Deze route verbindt het Nationaal Park de Veluwezoom met Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

Voor zowel de geoefende als beginnende fietser zijn er uitdagende afstanden te kiezen. Zo zijn er tochten uitgezet van 75, 90, 120, 165 en zelfs 210 kilometer. De route van 75 kilometer voert over de Sallandse Heuvelrug, met onder andere de Motieweg en Holterbergweg. Weidse vergezichten, heidevelden, bossen en heuvels maken dit een prachtig route. De 120-kilometerroute heeft een extra lus over de Luttenberg en Lemelerberg. De 90-kilometerroute leidt over Nationaal Park de Veluwezoom. Ook hier staan de heuvels garant voor diverse hoogtemeters en mooie bossen. Door de verschillende routes met elkaar te combineren is het vanaf dit jaar mogelijk om de 165 en 210 kilometer te rijden. De vele kilometers en hoogtemeters maken het uitdagend, maar tegelijkertijd ook een prachtige tocht. 

Langs de route staan er op zondag 16 juni diverse verzorgingsposten met sportdrank en versnaperingen. Zo kan men de nodige verbrande calorieën aanvullen. De start en finish is bij voetbalvereniging Gorssel, Markeweg 10. Tussen 08.00 en 10.30 uur kan er worden gestart; bij de langste afstanden kan tot 09.00 uur gestart worden. Bij de voetbalvereniging is er een bewaakte fietsenstalling. Zo kunnen deelnemers gerust blijven hangen voor een hapje en een drankje. 

Om zeker te zijn van een plekje is het handig om te reserveren. Meer informatie is te vinden op  www.wtcgorssel.nl of www.facebook.com/wtcgorssel. De eerste honderd voorinschrijvers op de afstanden 120, 165 of 210 kilometer krijgen onderweg gratis koffie met gebak.