Stedendriehoek

Muzikale zomer in Worpplantsoen

De Muziekkoepel Nering Bögel verzorgt dit jaar twee muzikale evenementen in het Worpplantsoen. Op zondagmiddag 18 juni vindt daar Muzikale Hanzestad Deventer plaats ter gelegenheid van 800 jaar Hanze. Twee maanden later, op woensdagmiddag 30 augustus, is er voor de tiende en laatste keer het unieke seniorenfestival Old Dèventer. Beide evenementen zijn entreevrij te bezoeken en de vrijwilligers van de Muziekkoepel zorgen voor een gastvrije ontvangst.

Muzikale Hanzestad is een uitgebreid concert, met ruime aandacht voor de Hanze. Het wordt verzorgd door De Deventer Hanzezangers en De Hanzestadband, van 14.00 tot 17.00 uur. De opening wordt verricht door Nienke Nijboer, projectleider Hanzejaar Deventer. Aansluitend gaat de Hanzestadband onder leiding van dirigent/trompettist Arjan Stam optreden en daarna zijn De Deventer Hanzezangers aan de beurt, die tevens hun dertigjarig bestaan vieren.

Na de pauze staat rond 15.30 uur wederom De Hanzestadband op het podium, met bigband classics van onder anderen Count Basie, Frank Sinatra, Michael Bublé, Chaka Khan, Alain Clark, Ruben Hein en Quincy Jones. Tot slot sluiten De Deventer Hanzezangers het programma spectaculair af met veel bekende nationaal en internationale liederen, met een hoog meezinggehalte.

Festival Old Dèventer wordt gepresenteerd door de Deventer spreekstalmeester Rob de Jong, bekend als speaker van Go Ahead Eagles. Achtereenvolgens treden twee Deventer acts op: De Franse Slag met pakkende chansons en ritmische zomerhits en het trio Maju (bekend van De Fermerie) met gezellige meezingers. De Ronald Snijders Band is de spetterende hoofdact op  deze middag. Deze meest swingende Surinaamse fluitist won onlangs de Boy Edgar prijs. Hij trad op voor radio en televisie (onder andere De Wereld Draait Door) en Koningin Máxima.

Volgens traditie wordt men muzikaal ontvangen. Dit jaar door het Duo Saxeon en natuurlijk met een glaasje ‘Pik-an-de-lippe’. Na afloop van het concert is er voor de liefhebbers een gratis kop kruudmoes. Meer informatie via de website www.muziekkoepelneringbogel.nl