Stedendriehoek

Muzikale opening nieuwe Beweegtuin

DEVENTER – Op zaterdag 1 juni om 12.00 uur wordt de nieuwe Beweeg en Beleeftuin van het Deventer Ziekenhuis officieel geopend. Dat gebeurt met een gratis openluchtconcert van het Deventer Symfonisch Orkest.

De wandelpaden liggen en er staan comfortabele bankjes om even te rusten. De bomen en bloemen zijn in het voorjaar al geplant. Hoog tijd voor een feestelijke opening van de nieuwe tuin.

Twee jaar geleden stuurde de elfjarige Annebritt Draaijer een briefje naar de burgemeester en naar het ziekenhuis. Of er een mooie tuin kon komen bij het ziekenhuis. Hiervoor hebben Annebrit, de burgemeester en tal van medewerkers eerder in het voorjaar de eerste plantjes in de grond gezet. Nu staat alles prachtig in bloei en is hij klaar voor gebruik.

De tuin biedt patiënten de mogelijkheid om te bewegen of even afleiding te vinden. Dat sluit aan op de visie van het Deventer Ziekenhuis om patiënten meer te laten bewegen, omdat dit bijdraagt aan herstel en gezondheid. Ook medewerkers, bezoekers en omwonenden kunnen het gebied gebruiken. Diverse partijen hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de tuin, waaronder de gemeente, IVN, Schalkhaar, sportbedrijf Nijha en het Sportbedrijf Deventer. 

Bij een bijzondere tuin hoort een bijzondere opening. Dat wordt een muzikale opening door het Deventer Symfonie Orkest in de Beweeg en Beleeftuin. Dit orkest bestaat uit 32 amateurmusici die een breed repertoire bieden, van modern tot klassiek. Bij slecht weer vindt het concert plaats in de centrale hal van het ziekenhuis.