Stedendriehoek

Muzikale opening Deventer Zomerkermis

DEVENTER – Op donderdag 30 mei gaat de Deventer Zomerkermis weer van start. De kermis wordt officieel geopend door wethouder Thomas Walder. Hij wordt hierbij ondersteund door niemand minder dan de boyband Fource. Dit alles onder begeleiding van de bekende Deventenaar Tonny Leerink.

Wethouder Walder opent samen met Fource op donderdag 30 mei de kermis op twee locaties in de binnenstad. Om 14.00 uur is het startschot bij de Show Time op de Brink. Vervolgens geeft Fource een miniconcert op het podium voor het Stadhuis aan het Grote Kerkhof.

De populariteit van Fource is als een komeet gestegen, vooral bij het jongere publiek. Na het winnen van het Nationale Junior Songfestival in 2017 mocht het kwartet ons land vertegenwoordigen bij de internationale finale in Georgië, waar een achtste plek werd behaald. Hun eerste grote concert eind vorig jaar in Tilburg was in een mum van tijd uitverkocht. Na hun optreden zijn de jongens van Fource beschikbaar voor een ontmoeting met fans, handtekeningen en selfies. 

De Zomerkermis Deventer duurt tot en met maandag 10 juni, tweede pinksterdag. De feestelijke opening is de start van een prachtige Zomerkermis. Het centrum wordt omgetoverd tot het leukste deel van de stad. Met ongeveer 70 attracties biedt de Zomerkermis Deventer veel plezier voor jong en oud. De kermis is van maandag tot en met donderdag geopend van 13.00 tot 24.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur. 

De Gemeente Deventer heeft ook nog een goede tip: “Maak gebruik van de speciale kortingsbonnen voor extra voordelige aanbiedingen bij de attracties. En houdt de leuke Facebookacties in de gaten. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/kermis.deventer en www.kermisdeventer.nl