Stedendriehoek

Mooie muziek en een beter klimaat

GORSSEL – Krupa & The Genes, De Raad van Toezicht, Jeangu Macrooy & Band en Hans Dulfer. Mede dankzij de hoofdsponsors Grolsch, Eetcafé De Hoek en Rabobank kent IJsseljazz 2018 weer een mooi programma. Naast muziek valt er ook op het Foodplein volop te genieten. IJsseljazz gaat deze editie voor het eerst gescheiden afval inzamelen en ook dit jaar helpt de scouting weer mee.

Het Rabobank Podium in de Hoofdstraat wordt vanaf 13.30 uur bezet door Krupa & The Genes, De Raad van Toezicht, Jeangu Macrooy & Band en Hans Dulfer. Op het Grolsch Podium aan het Nijverheidsplein treden vanaf 13.00 uur Stef Paglia Trio, Colonel Jetski, Sean Webster Band, Backwater Roll Blues Band en The Wild Romance op. Voorzitter Bart van der Meij: “We zijn blij met deze mooie line-up. Het belooft weer een prachtige editie te worden!”

Op het plein voor het Museum More is een Foodplein ingericht waar bezoekers van IJsseljazz zich kunnen trakteren op lekkernijen van lokale en regionale aanbieders. Van der Meij: “Bij deze editie van IJsseljazz staan voor het eerst op het festivalterrein verschillende afvalcontainers waarin bezoekers het afval gescheiden kunnen inleveren. Samen met het publiek pakken we hiermee beter zwerfafval aan. IJsseljazz werkt zo mee aan een beter klimaat en een schoon dorp.”

De scouting is ook weer betrokken bij het jazzfestival; die regelt op zondag het verkeer in Gorssel. “We hopen natuurlijk op mooi festivalweer op zondag 9 september, maar vooral hopen we veel bezoekers te verwelkomen tijdens het mooiste gratis jazz- en bluesfestival aan de IJssel. Wees welkom!” Voor meer informatie: www.ijsseljazz.nl.