Stedendriehoek

Modelspoorbanen in diverse formaten

DEVENTER – Op zaterdag 24 en zondag 25 maart houdt de Modelspoorclub Deventer haar open dagen in het kader van de Landelijke Modelspoordagen. Liefhebbers van modelspoor zijn op beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur welkom in de clubruimte, Nijmegensestraat 9D in Deventer.

Er zijn modelspoorbanen te zien in diverse formaten. Allereerst de ‘kleine’ treinen in schaal N, 1:160. Deze baan is deels in opbouw. Bij deze baan zijn de eerste stappen gezet op het gebied van digitalisering. Verder een gelijkstroombaan in schaal H0, 1:87. Op deze baan worden de puntjes op de i gezet wat betreft het landschap en de aankleding. Als derde een wisselstroombaan met digitale besturing in schaal H0, 1:87. Deze baan van het merk Märklin wordt digitaal bestuurd, is verplaatsbaar en oogst regelmatig lovende kritieken op beurzen. Als vierde is er een Märklin-baan voor de jeugd, gebouwd door jongeren. Op deze baan mogen kinderen zelf een trein laten rijden.

Naast de spoorbanen wordt er gedemonstreerd hoe men zelf huizen en bomen kan bouwen. Bezoekers kunnen aan de clubleden alles vragen over de verschillende kanten van de modelspoorhobby. Toegangsroutes zijn aangegeven vanaf de Mr. De Boerlaan en de Hanzeweg.

Voor informatie, zie de website www.mscd.nl, e-mail mscd_bestuur@live.nl  of telefoon 06-48639800.