Stedendriehoek

Mode- en beautydag in Colmschate

DEVENTER – Het belooft een bijzondere dag te worden op zondag 29 september. Dan is het niet alleen koopzondag in het winkelcentrum, maar dan is van 12.00 tot 17.00 uur ook de jaarlijkse mode- en beautydag. Met een uitgebreide modeshow met een 100 meter lange catwalk, diverse demonstraties en lekker veel live muziek.

Modeshow
“Vanaf 12.00 uur is er elk heel uur een uitgebreide modeshow. Die show wordt gehouden op het centrale deel van het winkelcentrum, op een catwalk van wel 100 meter lang! Je komt echt oren en ogen te kort”, belooft de organisatie. “Diverse nieuwe en vernieuwde winkels geven acte de présence, want het mode-aanbod in winkelcentrum Colmschate is sinds de verbouwing enorm uitgebreid. Tientallen lokale modellen zullen de najaars- en wintermode showen. De kapsels van de ruim 30 modellen worden verzorgd door By Artistique en AMI kappers, terwijl de visagie wordt gedaan door Pour Vous van Remmen.”

Beauty wasstraat
Pour Vous van Remmen staat op die dag buiten met een beauty-wasstraat. Hierin kun je snel en goedkoop je nagels laten doen en kun je bijvoorbeeld een mooi lipstickje op krijgen. AMI kappers voegt zich bij Pour Vous om de haren te doen. De kapsters van By Artistique verzorgen op een podium voor hun salon leuke demonstraties en je kunt er gratis je pony laten knippen: de trend van dit najaar.
Er zijn diverse optredens, verspreid over twee podia. Er wordt gespeeld door het frontduo van de populaire coverband Bad Shoes, Koor Groot Colmschate gaat zingen en daarnaast staat er een jong talent op het programma: Estelle. Zo is er tussen de modeshows door ook altijd wat te zien en te horen.

Demonstraties
“Wie mode en beauty zegt, zegt bijna gelijk iets over sport en voeding. Daarom komt de dansgroep van Almax demonstraties verzorgen en zijn er continu sportdemonstraties te zien van de Deventer Sportcarrousel. Thuiskok Silvia komt met leuke kookdemo’s en workshops over gezonde voeding.”

Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een springkussen en kinderen mogen een gratis suikerspin ophalen bij de kraam die ter hoogte van de Wibra staat.