Stedendriehoek

MIMIK is de nieuwe naam voor Viking

Het pand aan de IJssel, volop in bouw onder de naam Viking, krijgt na de verhuizing van het filmhuis en theater de naam MIMIK. Waarom deze nieuwe naam? “Het nieuwe pand aan de Welle is meer dan de toch al magische optelsom van Theater Bouwkunde en Filmhuis De Keizer. Daar hoort een nieuwe naam bij”, vertelt Rob van den Hove. 

“Een toekomstbestendige naam die de ladig Film + Theater + Horeca dekt. Die naam is MIMIK.” Iedere voorstelling – of die zich nu op het filmdoek of op het podium afspeelt – is in de basis overdracht van emotie. Verbazing, blijdschap, vreugde, angst, woede of verdriet; alles is emotie. Expressie is daar onlosmakelijk mee verbonden, mimiek dus. 

De naam Viking was slechts een werktitel, maar voor wie de knipoog van Viking naar het verleden wel kan waarderen: in Noorwegen, het land van de Vikingen, is mimikk het woord voor mimiek. Miniek en mimikk samengevoegd en ietwat verbasterd levert MIMIK op. 

“Een unieke naam, krachtig gelinkt aan film en theater. In de toekomst synoniem voor film- en theaterproducties die raken. Voor cultureel uitgaan.” Tot de verhuizing naar de Welle blijven filmhuis en theater onder hun eigen naam opereren.