Stedendriehoek

Meubelstoffeerderij en woonwinkel bundelen krachten

DEVENTER – Aan de Grote Overstraat 64 bevindt zich een prachtige woonwinkel waar je terecht kunt voor allerhande woonaccessoires, kussens en vloerkleding.

Eigenaresse Delaya Rekveld: “Ik ben in 2013 een stoffeerderij begonnen, in 2018 kwam daar deze winkel bij. Mijn droom om met de Delaya Rekveld Experience een soort visitekaartje te creëren waar mensen binnen kunnen lopen, stoffen kunnen bekijken en aanraken, kwam daarmee uit. Toen kreeg ik in 2019 een auto-ongeluk, daarna kwam de coronatijd en vervolgens werd ik zwanger. Het werd voor mij lastig om alles goed te kunnen blijven combineren. Toen kwam de meubelstoffeerderij Miedema op mijn pad en ontstond het plan om het samen te gaan doen.”

Oprichter Marco Miedema: “Wij zijn nog een echt familiebedrijf, 25 jaar geleden begonnen in Bussum en van lieverlee uitgebreid met winkels in Utrecht, Rotterdam, Schiedam, Amersfoort en Amsterdam. Nadat Delaya contact met ons had gelegd, zijn we gaan kijken of we samen iets moois konden opzetten in Deventer. In het oosten van het land hadden we nog geen vestiging. Op logistiek gebied, zoals klantenbezoek en het ophalen en terugbrengen van meubels, kunnen we Delaya veel werk uit handen nemen.”

Mooie stoffencollecties
“We maken graag een vrijblijvende afspraak bij de mensen thuis”, vertelt Marco. “Als we het interieur zien, weten we met onze ervaring al snel wat een passende stof zou kunnen zijn. Daarbij komen we altijd met onze bestelbus vol stalen, zodat we snel, in samenspraak met de klant, tot een mooi resultaat kunnen komen. We werken met zowel klassieke als moderne stoffencollecties uit het hogere segment en zijn gespecialiseerd in het bekleden van mooie meubelmerken. Daarnaast verzorgen we ook de vullingen, want daarmee kunnen we ervoor zorgen dat de klant geen opgeknapte bank of stoel krijgt, maar een nieuwe waar deze weer jaren mee vooruit kan.”

Puur handwerk

“Het stofferen blijft handwerk en wordt op onze werkplaats uitgevoerd. Stoffen als leer en wol betrekken we van bedrijven die er diervriendelijke productiemethoden op na houden. Daarnaast werken we ook steeds vaker met stoffen die van gerecyclede materialen, zoals PET-flessen, worden gemaakt. We zijn een CBW-erkende onderneming, maar vinden onze eigen driejarengarantie eigenlijk het belangrijkste. Voor klanten van 55 jaar en ouder hanteren we trouwens een mooie korting. Bel dus gerust voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis”, aldus Marco.

Miedema & Zn. bij Delaya Rekveld, Grote Overstraat 64 in Deventer. De winkel is vrijdag en zaterdag geopend, de werkplaats van maandag tot en met vrijdag. Voor meer informatie, telefoon 0570-572262 en website www.miedemaenzn.nl