Stedendriehoek

Met de sloep zo het water op

DEVENTER – Bij het Sandton IJsselhotel is het genieten op hoog niveau. Geniet op het terras van het spectaculaire uitzicht op de stad terwijl je geniet van een kop koffie, lunch, of een uitgebreid diner. “Onze keuken is van zeer hoog niveau”, vertelt Miranda Bouwmeester, general manager van het IJsselhotel. Met een vernieuwing van het interieur de komende tijd, de komst van een nieuwe kaart en de mogelijkheid om te gaan varen met een sloep is hier altijd wat gaande.

Bob van Raan is de chef van de keuken en Joris Gerrits heeft als souschef onlangs zijn intrede gedaan in het keukenteam dat dagelijks veel gasten de lekkerste gerechten voorschotelt, van ’s ochtends tot ’s avonds. “Op dit moment zijn wij een nieuwe kaart aan het ontwikkelen die eind juli, begin augustus in zal gaan. En de oesters zijn terug op de kaart!” De locatie gelegen aan de rivier biedt een mooie gelegenheid voor de gasten om ’s avonds buiten te dineren. “Bij mooi weer toveren wij ’s avonds het terras om tot sfeervol restaurant zodat de gasten buiten, kijkend op de skyline van de stad, kunnen genieten van het eten. Er zijn heaters voor het geval het toch wat fris wordt. Zo willen wij iedereen zo lang mogelijk van de heerlijke zomeravonden laten genieten.” 

Een 5-gangen culinair verrassingsmenu
De keuken is één van de paradepaardjes van het Sandton IJsselhotel. “Doordat wij nu een nieuw gezicht hebben in de keuken komen er daarmee ook nieuwe ideeën binnen het team. Daarbij wordt hier alles zelf in huis gedaan; pekelen, roken en ga zo maar door.” Ook de lunchkaart is geliefd onder de gasten. “Wij willen met ons hele team altijd net dat beetje extra geven aan onze gasten. Voor de avond bieden wij een 5-gangen culinair verrassingsmenu aan voor de prijs van 49 euro. Het enige dat je hoeft te doen is lekker te gaan zitten, ons te vertellen wat je niet lust en vervolgens leggen wij je een avond in de watten.”

Met een sloep vanaf het terras het water op
Het Sandton IJsselhotel is bereikbaar per fiets, lopend, buurtbus, auto – gratis parkeergelegenheid – maar ook per boot of kano. Aan de kade kun je aanmeren om vervolgens op het terras plaats te nemen. En is het slecht weer? Dat is geen probleem, want dankzij de glazen aanbouw is het ook vanuit de serre genieten van het uitzicht. Miranda vertelt dat het nu ook mogelijk is om een sloep te reserveren, compleet met bediening, om zo met een groep tot acht personen culinair te genieten op het water. 

Reserveer om teleurstellingen te voorkomen
“Wil je bij ons eten, reserveer dan wel even. Onze locatie wordt namelijk af en toe exclusief verhuurd. Denk daarbij onder andere aan een bruiloft. Met de prachtige ambiance en het team dat er alles aan zal doen om het bruidspaar – en de gasten – de dag van hun leven te bezorgen is dit een geliefde locatie voor bruiloften, maar ook voor allerlei andere feesten en (zakelijke) partijen. 

Het IJsselhotel is geschikt voor iedereen
Wil je een overnachting op een unieke plek? Wil je een kop koffie drinken? Of wil je hier een feestje geven of misschien wel het ja-woord aan elkaar geven? Miranda: “Wij zijn op groepen ingesteld. Regelmatig vinden hier bruiloften en evenementen plaats waarbij wij alles kunnen verzorgen. Dat kan van een mooi diner tot een bbq op niveau.”

Over Sandton IJsselhotel
In 2007 is het Sandton IJsselhotel herrezen na een leegstand. Inmiddels is het een populaire plek waar mensen graag komen, zowel voor een kopje koffie als voor een volledige vakantie. Sandton Hotels is een collectie unieke hotels in Nederland, België en Frankrijk, allemaal met geweldige locaties en een gastvrij onthaal. Elk hotel van Sandton is uniek en heeft een eigen sfeer. De locatie in Deventer is gelegen aan de IJssel. Voor informatie: www.sandton.eu/deventer. Het Sandton IJsselhotel is ook te volgen via social media.