Stedendriehoek

Maak je sterk tegen MS

DEVENTER – Van maandag 18 tot en met zaterdag 23 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte multiple sclerose.

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen. Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

Laat mensen met MS niet aan hun lot over
Geef aan de collectant van het Nationaal MS Fonds. Iedere donatie –groot of klein– is welkom. De collectant van het Nationaal MS Fonds is te herkennen aan de collectebus met het oranje vlinderlogo. Nieuw dit jaar is doneren met de QR-code. Hiermee kun je ook digitaal kleine bedragen betalen.

Collectant gemist?
Ga naar www.nationaalmsfonds.nl en doneer online. Het is ook mogelijk om een donatie over te maken op giro 5057 (NL 92 INGB 000000 5057) of sms STOPMS naar 4333 en doneer eenmalig €2,00.

Samen staan we sterker tegen MS!
Aanmelden als collectant kan ook nog steeds! Meld je aan via de website www.nationaalmsfonds.nl of bel met het Nationaal MS Fonds op (010) 591 98 39.