Stedendriehoek

Liedjes Brel in koperen jasje

DEVENTER – Het programma ‘Brel & Brass’ is een bijzondere samenwerking tussen zangeres Micheline van Hautem, toptrombonist Jos Jansen en Cadenza. Na meer dan zestig uitvoeringen in het hele land is op zaterdag 26 oktober vanaf 20.00 uur de Deventer Schouwburg het podium. Kaarten zijn bij de schouwburg verkrijgbaar.

Brel & Brass is het succesvolle project van zangeres Micheline van Hautem rond de muziek van Jacques Brel. Elke avond met een ander harmonie- of fanfareorkest. Brel & Brass blijkt een gouden formule: de muziek van Jacques Brel in combinatie met het warme, maar vaak ook spetterende koper van het orkest. Inmiddels hebben al zestig edities van Brel & Brass plaatsgevonden met evenveel lokale of regionale orkesten. Alle arrangementen zijn nieuw, en speciaal voor Brel & Brass geschreven door toparrangeurs.

De Vlaamse Micheline van Hautem is een van Europa’s beste Brel-vertolkers. Dat begon al in 2001 met het succesvolle album Songs of Jacques Brel, met meer dan 20.000 verkochte exemplaren. Optredens in Nederland, België, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten volgden snel.

Bastrombonist Jos Jansen, die ook zijn medewerking verleent, is een veelzijdig fenomeen op zijn instrument. Hij voelt zich thuis in elk genre. Van klassiek tot jazz, van teder wiegeliedje tot Egerländer feestgedruis. Op zijn bastrombone speelt hij net zo gemakkelijk zoetgevooisde klanken als een spetterende fanfare. Cadenza begeleidt Micheline, maar speelt ook eigen werken. Het Franse leven en Franse componisten waren de inspiratie bij de invulling van dit programma.