Stedendriehoek

Lentefair in pastorietuin

DIEPENVEEN – Op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, is er weer een lentefair in de pastorietuin in Diepenveen. Om 11.00 uur gaan de tuinhekken open en kan men in de rustieke tuin van de dominee genieten van het groen, de bomen, de vele kramen en natuurlijk het terras met heerlijke koffie/thee en een stuk eigengebakken (wedstrijd)taart. De toegang is vrij.

De kraamhouders passen goed in de sfeer van de lentefair. De producten zijn ambachtelijk, ‘groen’, gericht op de tuin, de natuur of duurzaamheid. Plaatselijke ondernemers als Zorgkwekerij ’t Nieuwe Veld en Tuingoed Diepenveen zijn van de partij, maar er zijn ook producten van wat verder weg, zoals lavendelproducten, geitenkaas, aardbeien, jam en honing. Verschillende verenigingen presenteren zich: Duurzaam Diepenveen, Groei & Bloei, Imkervereniging Deventer, Bijenlint Deventer en de Bomenstichting. Er is ook ambachtelijk werk (in uitvoering), zoals weven, koper slaan, vilt bewerken, wol kaarden. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht: proeverijen bij de kraam van Kookatelier Boschloo en het Wijngilde Raalte, en zaken als vlierbessenjam, gebak, limoncello, chutneys, nougat én boerenijs. Muziekgroep de Tarantella verhoogt de sfeer met middeleeuwse muziek.
In de historische kerk is een tentoonstelling van Frank Bosman (natuurfotografie) en Mechtild Paauwe (keramische kunst). De lentefair aan het Kerkplein 5 is geopend tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.lentefairdiepenveen.nl