Stedendriehoek

Lekker middagje stoepranden bij de Ulebelt

DEVENTER – Op woensdag 24 mei gaan kinderen in Deventer de strijd met elkaar aan tijdens de lokale voorronde van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden, een initiatief van Jantje Beton. De Ulebelt, gevestigd aan Maatmansweg 3, organiseert deze lokale voorronde. Wie zin heeft om mee te doen, is welkom.

Tot 1 september vinden overal in het land voorronden plaats. Op 24 mei zijn er bij de Ulebelt tussen 14.00 en 16.00 uur korte wedstrijden. Alle deelnemers krijgen een certificaat van deelname en voor twee kinderen is er een ‘gouden ticket’ dat toegang geeft tot de kampioenswedstrijd in Den Haag op 17 september. De gouden tickets zijn er in twee leeftijdscategorieën (6-10 jaar, 11-14 jaar) en worden uitgedeeld aan de twee kinderen die het meest sportief hebben meegedaan. De finale is speciaal voor deze kinderen, maar tijdens de voorronde in Deventer mogen mensen van alle leeftijden meedoen.

Sponsoractie voor Oekraïne

Dit jaar zijn er ook gouden tickets te verdienen met een speciale sponsoractie voor kinderen in noodopvanglocaties. Door de oorlog in Oekraïne en de asielcrisis zitten nu ruim 3.000 kinderen in noodopvanglocaties in Nederland. Veel van deze locaties hebben geen speelruimte. Geen speelmogelijkheden voor kinderen is onacceptabel. Jantje Beton zet zich in voor betere en meer speelkansen voor álle kinderen in Nederland. Zo biedt de organisatie speelkisten met buitenspeelmaterialen aan noodopvanglocaties, regelen zij pop-up speelplekken met speeltoestellen en organiseren ze speelactiviteiten.

“Wij merken dat kinderen het vaak heel leuk vinden om andere kinderen te helpen”, zegt Steffi Appel van Jantje Beton. “Zij gunnen elkaar de speelkans die ze zelf ook krijgen.” Kinderen kunnen zich laten sponsoren door een persoonlijke collectebus aan te maken via ikwilspelen.digicollect.nl. Collecteren gaat via social media en WhatsApp, dus ze hoeven niet met een bus de deuren langs. De tien toppers die het meeste geld ophalen, winnen een gouden ticket voor de finale. “En iedereen kan meedoen! Ook als je niet aan een voorronde hebt deelgenomen.”

Zoveel plezier

Je hoeft niet al heel goed te zijn in stoepranden, zegt Maike Nelissen van de Ulebelt: “Afgelopen jaar hebben we zoveel plezier gehad. Wij vinden het veel belangrijker dat iedereen zich uitgenodigd voelt en dat je zin hebt om mee te doen. En heb je nog nooit gestoeprand? Je zult zien hoe snel je het leert. We hebben van Jantje Beton drie sets stoepranden ontvangen, om te kunnen spelen. Kom dus langs op 24 mei vanaf 14.00 uur.” (Foto: Willeke Kieft)