Stedendriehoek

Leer meer over de historie van de IJssel

DEVENTER – Museum de Waag staat nog steeds in het teken van de IJssel. Tot en met zondag 29 september is de tentoonstelling ‘Deventer, Stad van de IJssel’ te bezichtigen. Maak een reis door de tijd en beleef de rijke historie van één van de oudste steden van Nederland.

De tentoonstelling Deventer, Stad van de IJssel biedt een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad. Van het moment dat de missionaris Lebuïnus een kerkje stichtte aan de oevers van de IJssel tot de tijd van de industriële bloei van Deventer in de negentiende en twintigste eeuw. Ontmoet inspirerende inwoners die ieder op eigen wijze hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad. Op donderdag 19, zondag 22, donderdag 26 en zondag 29 september vindt er om 14.00 uur een rondleiding plaats. Deze is gratis voor museumbezoekers.

Andere activiteiten die deze maand nog plaatsvinden is onder andere op donderdag 19 september om 20.00 uur een historische lezing over IJsselvondsten in het Auditorium van het Stadshuis. Deze lezing is gratis bij te wonen. Op zaterdag 28 september is de Dag van de IJssel. Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur zijn er (voor museumbezoekers) gratis rondleidingen bij de tentoonstelling ‘Deventer, Stad van de IJssel’.

Museum de Waag is dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is voor volwassenen 9 euro per persoon, voor tieners van 13 tot en met 18 jaar 2,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar gratis en CJP- en studentenpashouders 7,50 euro. Adres: Brink 56, Deventer. Kijk voor meer informatie op www.museumdewaag.nl.