Stedendriehoek

Kunstwerk krijgt vorm in videoclip

DEVENTER – Precies twintig jaar geleden maakte een piepjonge Engel zijn rapdebuut. Inmiddels heeft de openhartige rapper meer dan tien albums op zijn naam staan en onderscheidt hij zich moedwillig in de Nederlandse muziekscene.

Met een aanstekelijke liefde voor muziek heeft Engel de laatste twee decennia gewerkt met onder anderen Paul de Munnik, Def P, Tim Knol, Diggy Dex en Racoon-zanger Bart van der Weide.
Ook in zijn jubileumjaar zit de productieve rapper verre van stil. Dit jaar brengt Engel een serie singles uit waarvoor hij werkt met verschillende kunstenaars. De eerste single ‘Daglicht’ is een uptempo ode aan de nacht met werk van Tape-Art kunstenaar Egbert.EGD. De rapper volgt Egbert al een tijd online en zocht begin dit jaar contact. “Ik was al een liefhebber van zijn Graffiti Art, maar vond de Tape-Art ook wel heel interessant.”
De geboren en getogen Deventenaar opereert vanuit zijn atelier in het Havenkwartier en is een groot hiphopliefhebber: “Het was een eer om voor één van mijn Nederlandstalige hiphophelden een artwork te mogen maken, en ook nog eens de hoofdrol te mogen spelen in de videoclip”, aldus kunstenaar Egbert Scheffer. “In de videoclip van ‘Daglicht’ zie je het kunstwerk ontstaan.”