Stedendriehoek

Kunstveiling voor getroffen kinderen

In maart is Mozambique getroffen door de grootste natuurramp in de regio ooit. Naast honderden doden en gewonden zijn ruim één miljoen mensen dakloos en is gebrek aan alles. Overstromingen en modderstromen maken het voor de reddingsploegen moeilijk het gebied te bereiken.

André van Berne en Hella Oudwater zijn betrokken geraakt bij dit leed doordat hun dochter Nicoliene, die in het getroffen gebied werkzaam is, hen wekelijks bericht over het drama dat zich daar afspeelt. Het meest getroffen zijn de kinderen van Mozambique. Zij hebben daarom besloten in actie te komen door een kunstveiling te organiseren, waarvan de opbrengst rechtstreeks en in zijn geheel naar een project gaat voor kinderen in Mozambique. Onder de hamer komen betaalbare kunstwerken, geschonken door kunstenaars van de Kunstkring Voorst, de beeldhouwgroep Wilpse Klei en kunstenaars uit de regio en daarbuiten.

De veiling vindt plaats op zaterdag 16 november om 14.00 uur op het Landgoed Kleine Noordijk, H.W. Iordensweg 89 te Wilp. De kunstvoorwerpen zijn nu reeds te bezichtigen op de website van de Stichting Cultuur Kleine Noordijk en op zaterdag 16 november tussen 12.00 en 14.00 uur. Ook donaties zijn welkom.

Na afloop van de veiling kunnen de aankopen direct worden afgerekend door middel van een pinapparaat. Er worden geen veilingkosten berekend. Donaties en giften gaarne overmaken vóór 1 december op IBAN: NL34RABO0310557747 t.n.v. Stichting Cultuur Kleine Noordijk o.v.v. project kinderen in Mozambique.