Stedendriehoek

Kunstcafé in teken van oud & nieuw

DEVENTER – Vrijdag 14 december staat het Kunstcafé in het teken van oud & nieuw. Het Kunstcafé vindt plaats van 10.15 tot 12.15 uur bij Kunstcircuit Deventer, Keizerstraat 70.

In de huidige koffiekamer van het Stadhuis hangt een uniek schilderij, De Stadsraad of Magistraat van Deventer, door Gerard ter Borch gemaakt in 1667. Sophie van Nimwegen geeft een korte inleiding op de ‘oude’ Magistraat, ook wel de Nachtwacht van Deventer genoemd.

Ter gelegenheid van het 1250-jarig bestaan van de stad Deventer is een eigentijdse versie van de Magistraat in de maak door kunstenaar Patrick Mangnus. De keuze is destijds op Patrick gevallen omdat zijn werk, in de ogen van de jury, het beste in deze tijd paste door zijn gelaagdheid en gebruik van diverse materialen. Patrick vertelt over zijn Magistraat. Na de pauze zingt Vocal Group Notes (zie foto) onder leiding van Johan Bakker. Voor Notes is muziek niet alleen om naar te luisteren, maar ook naar te kijken. Met veel enthousiasme brengen zij eigentijds repertoire.

Karlijn Ribbers is Nachtburgemeester van Deventer. Wat doet een Nachtburgemeester en wat heeft zij in petto voor oud & nieuw? Naast Nachtburgemeester is Karlijn producent bij Productiehuis De Nieuwe Oost in Deventer en is freelancer bij verschillende festivals, waaronder De Zwarte Cross en Oerol.

Voor meer informatie: www.kunstcircuit.nl