Stedendriehoek

Kunst ontdekken en plezier maken

DEVENTER – Veel mensen dromen er van om zich eens een echte kunstenaar te voelen en hoewel er cursussen zijn, ook voor beginners, is de stap voor sommigen nog wat te groot. Gosia Kalisciak is docent, beeldend kunstenaar en fotograaf en vindt niets leuker dan mensen ‘rijker van geest te maken’ en ze anders te leren denken. “Even weg uit de dagelijkse sleur, dat is wat je dan bereikt”, vertelt Gosia.

Zij heeft een atelier in Deventer aan de Van Hetenstraat en een ruimte bij Gigant in Apeldoorn. “In mijn atelier geef ik cursussen waar deelnemers in een gezellige sfeer kunnen werken aan de technieken van beeldhouwen. Ik wil de deelnemers meenemen in een creatief proces. Naast het aanleren van de basistechnieken van beeldhouwen help ik deelnemers bij het vormen van een persoonlijke stijl. Natuurlijk is dan noodzakelijk dat ik met kleine groepen werk, zodat iedereen veel aandacht krijgt.” Ervaring is niet nodig voor het volgen van de cursus.

Beeldhouwen is tegenwoordig niet meer zo zwaar zoals dit vroeger het geval was. Zo wordt er bijvoorbeeld tegenwoordig ook met granito gewerkt, in plaats van met steen en dat is een heel verschil in gewicht. Glasfusing is een techniek waarbij gesneden glasplaatjes op elkaar worden gelegd en in een oven aan elkaar worden gesmolten. Hierbij gebruik je verschillende kleuren glas zodat je een mooi object krijgt voor binnen of buiten.

De lessen beeldhouwen worden in zowel Deventer als Apeldoorn gegeven. Glasfusing wordt alleen in Apeldoorn gegeven. Iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau. “Met behulp van een opdracht of vanuit een eigen idee gaan we stap voor stap het proces in om jezelf los te maken en vervolgens tot bloeiende eindresultaten te komen. Ik vind het belangrijk om mensen te bereiken. Ik geloof in de kracht om met behulp van creativiteit ons dagelijks leven rijker te maken. Wij worden daardoor zelfbewuster, meer ontspannen en positiever.” 

Gosia kan ook workshops tijdens feestjes of partijen geven. www.atelier52.nl