Stedendriehoek

Kroeglopers schaakmat

DEVENTER – Schaakvereniging DSG Pallas verzorgt op zondag 9 februari het eerste Deventer KroegLoperstoernooi. Een populair concept waarbij de deelnemers in tweetallen, verspreid over verschillende horecagelegenheden in de binnenstad, hun schaakpartijen spelen. De vereniging wil hiermee schakers van alle niveaus samenbrengen en het schaken bij een groter publiek onder de aandacht brengen.

Het toernooi is niet alleen leuk voor de eigen leden en schakers uit de regio, maar ook toegankelijk voor schakers die geen lid zijn van een vereniging. Het gezellige karakter van het toernooi maakt het toernooi ook ideaal voor bijvoorbeeld huis- en schoolschakers.

Door een uniek concept kunnen spelers van alle niveaus strijden om de prijzenpot: de helft van het prijzengeld is weggelegd voor het team met de meeste punten. De andere helft gaat naar het team dat het best presteert ten opzichte van de eigen speelsterkte. Ook is er een prijs beschikbaar gesteld door multi-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo, voor het beste team uit de regio.

De deelnemers verzamelen zich tussen 10.00 en 10.30 uur bij ‘t Lokaal. De overige horecagelegenheden waar geschaakt zal worden, zijn het Broodcafé Vrienden van Vrôeger, Bistro De Rode Kater, Theater-restaurant Bouwkunde, Eetcafé de 7e Hemel en Café het Glas in Lood. Meer informatie over het toernooi en de aanmelding kan gevonden worden via www.dsgpallas.nl.