Stedendriehoek

Krachtig, divers en sfeervol bluesfeest

DEVENTER – Op zaterdag 22 december is Het Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9 in Deventer, gastheer van het derde GitGo Blues Festival. In samenwerking met De Blueskrant kan dit internationale bluesfestival gezien worden als het laatste bluesfestival van 2018. Het Burgercafé, de grote zaal en de sfeervolle binnentuin zijn vanaf 18.30 uur het toneel voor een krachtig, divers en sfeervol bluesfeest met vijf geweldige bands.

Money & the Man
Het Nederlandse Garage Blues-duo Money & the Man laat zien hoe muziek ooit bedoeld was. Ruw, oprecht, spannend, luid en smerig, naar je toe geworpen tijdens de intense liveshows. Deze twee jonge gasten uit Zwolle verbazen met hun volwassen geluid, gevormd door blues, indie en rock n’ roll.  

Black Bottle Riot
Er is broederschap en strijd binnen Black Bottle Riot een zeldzame ‘band of brothers’. De vier dwarse eigenwijze en tegendraadse ego’s zijn rechtstreeks te aanschouwen tijdens hun liveshows. Black Bottle Riot leeft volgens eigen regels en maakt muziek voor en met elkaar. Maar iedereen die de wilde naar whisky en bier ruikende white knuckle ride met ze mee wil maken is van harte welkom! Let’s roll! Voor liefhebbers van stevige bluesy rock als Lynyrd Skynyrd The Alllman Brothers Band The Red Devils en Thin Lizzy. 

Tricklebolt
Op het podium ontpoppen deze rustige Sallandse jongens zich tot een vijfkoppig monster dat een verrassend rauwe stem jankende en scheurende gitaren gillende Hammond steady pompende bas en stevig swingende drums uitbraakt in een heerlijke vuige mix! Met hun eigen door de sound van de 70’s geïnspireerde rocksongs voert deze jonge band je terug naar de hoogtijdagen van Deep Purple Uriah Heep Led Zeppelin en Black Sabbath. 

Archie Lee Hooker
De Amerikaanse Blueszanger Archie Lee Hooker is een volle neef van de legendarische John Lee Hooker en is vele jaren persoonlijk verzorger geweest van deze legendarische boogieman. John Lee Hooker vroeg zijn neef in 1989 om zich bij de band aan te sluiten. Na het overlijden van zijn oom in 2001 besloot Archie Lee onder zijn eigen naam verder te gaan en bracht zijn eerste cd ‘Suicide Blues’ uit niet veel later gevolgd door ‘New Church Of The Blues’ waarop de laatste live-opname van John Lee Hooker staat. Archie Lee toerde in Europa geruime tijd met Carl Wyatt & The Delta Voodoo Kings maar in 2011 formeerde hij de band Archie Lee Hooker And The Coast to Coast Blues Band en hield hij het erfgoed van zijn oom in stand. Verwacht een waar bluesfeest een enerverende band en een dampende zaal. 

Kirk Fletcher Band
De veertigjarige gitaarvirtuoos Kirk Fletcher mag afkomstig zijn uit het Californische strijdtoneel van de gangster rap zijn muziek vertelt een heel ander verhaal. Een verhaal van melodieuze blues met duidelijke invloeden van reeds overleden grootheden. Fletcher is al lang geen onbekende meer in de blues; zo speelde hij diverse malen aan de zijde van grootheden zoals Joe Bonnamassa en Charlie Musselwhite en was hij drie jaar lang leadgitarist van The Fabulous Thunderbirds. Hij wordt niet voor niets ‘one of the most in-demand blues guitarists on the scene’ genoemd. Fletcher wordt gezien als het ‘totaalpakket’ met opzwepende solo’s die herinneringen oproepen aan onder anderen B.B. King Stevie Ray Vaughan en Jimmy Reed. Deze groteske zwarte man weet soul blues en funk te vermengen in een energieke show. Kortom een geweldige afsluiter van het GitGo Blues Festival.
De legendarische Amerikaanse bluesartiesten Archie Lee Hooker en Kirk Fletcher komen volgende maand naar Deventer.

Tickets voor het festival à €20- zijn in de voorverkoop te bestellen via www.burgerweeshuis.nl