Stedendriehoek

‘Kracht is nodig om te revalideren’

DEVENTER – Hoewel de behandeling van patiënten begin maart al van start ging, opende Klimmendaal, locatie Deventer Hunneperkade, officieel haar deuren met de onthulling van het schilderij ‘Kracht’, gemaakt door Wouter van Donselaar.

De kunstenaar uit Deventer revalideerde zelf bij Klimmendaal en stopte dat revalidatietraject, soms letterlijk, in het kunstwerk dat hij speciaal hiervoor maakte. “Het schilderij zit vol symbolen voor de strijd die ik moest voeren met mijn lichaam, maar ook in mijn hoofd. Vaak zaten die niet op één lijn. Het logo van Klimmendaal is voor mij een soort regenboog. Dat straalt voor mij hoop uit.”

In het doek verwerkte Wouter ook een stuk van zijn revalidatieschema van destijds. “Revalideren is hard werken. Heel hard werken. Dat zie je aan het woord ‘Kracht’ dat terugkomt in de titel van het werk, maar ook in het werk zelf. Want dát is precies wat er voor nodig is om te revalideren. Zowel lichamelijk als geestelijk.”

Na de onthulling van het werk konden genodigden, zoals verwijzers en oud-revalidanten, een kijkje nemen in de diverse behandelruimtes en in de sportzaal. “Een mooie locatie, waar we de komende jaren veel patiënten kunnen helpen”, aldus Martijn Kuit, bestuurder van Klimmendaal. “Die tijd is nodig om samen met partners als Dimence, Deventer Ziekenhuis, Solis en Carinova de beoogde ‘zorgcampus’ op het Dimence-terrein te realiseren. Een plek waar we onze krachten kunnen bundelen om zo goed mogelijke revalidatiezorg te leveren aan de inwoners van de regio Deventer.”