Stedendriehoek

Kowet Bier Games hét perfecte voetbalteamuitje

DEVENTER – Go Ahead Eagles presenteerde onlangs hét teamuitje voor (3e h)elftallen van voetbalclubs uit de regio. In samenwerking met Grolsch en De Klok Dranken zijn door de Deventer Eerstedivisionist de Go Ahead Eagles (afgekort: Kowet) Bier Games ontwikkeld.

“Wat de Kowet Bier Games precies inhouden?Op een thuiswedstrijddag van Go Ahead Eagles worden jij en je teamgenoten om 17.30 uur ontvangen voor een avond vol vertier, versnaperingen én natuurlijk voetbal. Je neemt gedurende de avond met je team deel aan een aantal onderdelen van de Kowet Bier Games: 1) Atje trap (gatendoek), 2) Vatje kop (overkoppen), 3) Kwisje dat? (voetbalquiz) en 4) Toto Kowet (voetbaltoto)”, aldus de organisatie.

Tijdens de spelonderdelen zijn punten en extra consumptiemunten te verdienen voor de Kowet Bier Games Ranglijst. Het team dat aan het einde van het seizoen deze ranglijst aanvoert, mag – nadat het seizoen voor de hoofdmacht van Go Ahead Eagles is afgelopen – een wedstrijd spelen in stadion De Adelaarshorst. Onlangs werd alvast een pilot van de Kowet Bier Games gedaan met de mannen van Sportclub Lochem. Het werd voor één speler een avond, nacht én ochtend om nooit te vergeten (zie video op www.ga-eagles.nl ).

Het arrangement is inclusief consumpties, snacks, tickets voor de wedstrijd en een avond (en misschien wel nacht en ochtend) om nooit te vergeten. Grolsch en Go Ahead Eagles stellen dit arrangement gratis beschikbaar aan teams van voetbalverenigingen waar in de kantine Grolsch wordt geschonken. “Schenkt je club geen Grolsch? Ook dan kun je met je team deelnemen aan de Kowet Bier Games, als het bestuur van je vereniging openstaat voor een vrijblijvend gesprek om met Grolsch te gaan samenwerken.”

Aanmelden
Per thuiswedstrijd kan er één team deelnemen aan de Kowet Bier Games. Voor het seizoen 2018/2019 zijn er nog plekken beschikbaar voor de volgende thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles op de vrijdagavond: 18 januari 2019 (Almere City FC), 1 februari 2019 (FC Eindhoven), 1 maart 2019 (MVV Maastricht), 5 april 2019 (Jong AZ), 19 april 2019 (Jong PSV) en 26 april 2019 (RKC Waalwijk). Mochten zich meer teams aanmelden dan er plekken zijn, dan zullen de deelnemende teams door loting worden bepaald.

“Stuur voor het aanmelden van je team een e-mail naar kowetgames@grolsch.nl  met de volgende gegevens: naam vereniging, team, naam contactpersoon team, telefoonnummer contactpersoon team, aantal deelnemers (minimaal 14, maximaal 20), voorkeur thuiswedstrijd(en), naam en contactgegevens van een van de bestuursleden (indien je voetbalclub nog niet met Grolsch samenwerkt).”