Stedendriehoek

Kindervrijmarkt en topmuziek

DEVENTER – Vrijdag 27 april is het Koningsdag. Op die dag kleurt Deventer oranje en is er van alles te doen in de stad.

Van 08.00 tot 15.00 uur is er de jaarlijkse kindervrijmarkt. Deze vindt plaats op drie locaties: Keizerstraat, Brink en Zandpoort. Je kunt hier rondlopen en leuke spulletjes kopen. Vanaf 09.00 uur is het al mogelijk om een plek in te nemen. Dit jaar is ook de tweede editie van het Deventer Koningsfestival. Verschillende beroemdheden komen langs, onder wie Martijn Fischer en Gerard Ekdom. Het festival is van 11.00 tot 00.00 uur in het Havenkwartier. Entree is gratis. Dit jaar is er een extra toevoeging: een House & Techno Area in Fooddock. Onder leiding van de house-organisatie De Nachttuin zal de zaal omgetoverd worden tot een ware oase vol met house grooves en Techno. Dit is van 19.00 tot 03.00 uur. Entree is ook hier gratis. 

Van 13.00 tot 17.00 uur vindt een internationaal muziekfestijn plaats in het Worpplantsoen, georganiseerd door muziekkoepel Nering Bögel. Hier hoor je Bandera Latina (swingende Italiaanse en Spaanse muziek), ToeDus on Tour 1, Flower to the People (acoustic world fusion) en Fools of Funk (flitsende funk en swingende soul).

Pop up X komt dit jaar weer naar DAVO Bieren. De allergrootste R&B en hiphop hits en de allerleukste guilty pleasures uit de jaren ‘70 en ‘80 worden in een snel tempo achter elkaar gedraaid. Het begint om 19.00 uur en het duurt tot 23.30 uur. Entree is gratis.

Vanaf 07.00 uur is er in Colmschate een kleedjesmarkt waar je een plekje kunt zoeken. Op het kuipterrein vind je nog veel meer, zoals springkussens, muziek en oud-Hollandse spelletjes voor de kinderen.