Stedendriehoek

Kinderen rennenvoor Máxima

GORSSEL – In samenwerking met de drie basisscholen van Gorssel, Epse en Joppe houdt Rotary Gorssel voor de vijfde keer de Rotary Kidsrun. Op vrijdag 27 september lopen de kinderen van de scholen op de Roskamweide in Gorssel voor een heel speciaal goed doel: het project MAXIMAal Bewegen van het Prinses Máxima Centrum.

Rotary Gorssel besloot in overleg met de leerkrachten en oudercommissies het project te steunen, dat ervoor zorgt dat kinderen met kanker op allerlei manieren in beweging kunnen blijven. Bewegen verbetert de kwaliteit van leven van kinderen met kanker, maar ondersteunt ook de behandeling en het herstel van de kinderen. Ook kan bewegen een deel van de stress wegnemen en plezier geven aan ouders en kinderen die vaak lange perioden in het ziekenhuis moeten verblijven.

In het gespecialiseerde Utrechtse ziekenhuis variëren de activiteiten van gym voor de kleinsten tot yoga, wandelen, een bootcamp en hardlooptraining. Er worden zelfs sportclinics gegeven door bekende sporters en er zijn sportdagen. Het beweegprogramma MAXIMAal Bewegen wordt echter niet door zorgverzekeraars vergoed. Het ziekenhuis is voor het belangrijke programma daarom volledig afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren – en van geweldige evenementen zoals de Rotary Kidsrun. 

De kinderen gaan met sponsorformulieren langs familie, vrienden en buren. Het evenement op 27 september op de Roskamweide begint om 15.00 uur. De kleinsten starten om 15.30 uur. Rond het parcours zijn springkussens, kinderen kunnen zich laten schminken en er is verder van alles te beleven.