Stedendriehoek

Kids Bootcamp in zwembaden

GORSSEL/ALMEN – Vanaf dit seizoen kunnen kinderen deelnemen aan bootcamp bij de
buitenzwembaden De Boskoele in Gorssel en De Berkel in Almen. Deze nieuwe activiteit vindt in de even weken plaats in Gorssel en in de oneven weken in Almen van 13.30 tot 14.30 uur.

Tessel Kok is bootcamp instructrice en zij begeleidt de lessen met gigantisch veel energie. Bij bootcamp worden krachtoefeningen afgewisseld met sport en spel. Het programma is speciaal gericht op kinderen. “Beide locaties zijn supermooi en lenen zich er uitstekend voor”, vertelt ze enthousiast. “Ik gebruik de ligweiden en bij warmer weer natuurlijk ook het zwembad.” 

Tessel heeft ruim ervaring in het geven van bootcamp waaronder bootcamp-kinderfeestjes en bootcamp tijdens Buitenschoolse opvang. Verder werkt ze als buurtsportcoach in gemeente Nijkerk en zet ze sportprojecten op met als doel kinderen meer te laten bewegen. “Sporten is gezond en wie daar jong mee begint en daar plezier aan beleeft, blijft dat zijn hele leven doen”, vertelt Evelien van Dort, praktijkhoudend Fysiotherapie Kind en Jeugd in Gorssel. “Het verbetert de conditie, gaat overgewicht tegen en vergroot het zelfvertrouwen.” 

Kinderen van 6 tot 12 jaar die een toegangskaartje voor het zwembad of een zwemabonnement hebben, kunnen kosteloos deelnemen. “Natuurlijk kun je ook eerst eens komen kijken. Het enige wat je nodig hebt is sportkleding zoals loopschoenen, zwemkleding, een shirt en broek. Kinderen hoeven zich niet vooraf op te geven, dus kom gerust met al je vriendjes, vriendinnetjes en buurtkinderen naar het zwembad.”