Stedendriehoek

Kennismaken met een moskee

DEVENTER – Bent u nieuwsgierig naar wat er zoal binnen de muren van een moskee gebeurt? De Centrum Moskee te Deventer biedt iedere maand gratis rondleidingen aan voor mensen die graag iets meer willen weten over een moskee en waar deze precies voor dient. Dit jaar is de Centrum Moskee begonnen met deze rondleidingen en tientallen geïnteresseerden hebben inmiddels het gebedshuis bezocht.

Tijdens een maandelijkse rondleiding in de Centrum Moskee maken bezoekers kennis met de islam, de rituelen en de vele activiteiten die de moskee biedt. De rondleiding brengt onder andere een bezoek aan het gebedshuis. Natuurlijk krijgen deelnemers alle vrijheid en gelegenheid om vragen te stellen.

In aansluiting op het succes van het afgelopen jaar vinden in 2019 de rondleidingen in de Centrum Moskee ook weer plaats op iedere eerste zaterdag van de maand om 13.30 uur. De rondleiding is gratis toegankelijk en men hoeft zich niet vooraf aan te melden. Wel dient men rekening te houden met de kledingvoorschriften in de moskee. Voor zowel mannen als vrouwen is het niet toegestaan de moskee in korte kleding te betreden en iedere moskeebezoeker is verplicht de schoenen uit te trekken bij het betreden van de gebedsruimte. De rondleidingen zijn toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen, jong en oud. Men kan alleen, met familie of vrienden komen.

De rondleidingen in de Centrum Moskee zijn een initiatief van de Centrum Moskee en de VVV Deventer. Meer informatie over de moskee, rondleidingen en data kan men vinden op de website www.deventer.info/moskee