Stedendriehoek

Jeugd leidt bezoekers langs monumenten

DEVENTER – Het tweede weekend van september is het weer Open Monumentendag. Voor kinderen en jongeren is het net als vorig jaar mogelijk om zich aan te melden als JuniorGids. Deze gidsen leiden op zaterdag 14 september bezoekers rond op het Lamme van Dieseplein en rondom het museum Geert Groote Huis.

“Wie het leuk vindt om verhalen te vertellen en in groep 6, 7 of 8 zit, kan zich aanmelden als JuniorGids. Alle gidsen krijgen voorafgaand een training, bestaande uit drie bijeenkomsten. Zo gaan ze voorbereid op pad. Tijdens de bijeenkomsten leren de gidsen van alles over het Geert Groote Huis, het Lamme van Dieseplein én natuurlijk hoe je een rondleiding geeft. Zaterdag 14 september mogen zij zelf bezoekers rondleiden. Educatiemedewerkers verzorgen de training en begeleiden de deelnemers op de dag zelf. Wil je meedoen? Bel dan naar 0570-855950 of mail naar openmonumentendag@deventerverhaal.nl om je aan te melden.”

De informatiemiddag is op woensdag 26 of donderdag 27 juni van 16.00 tot 16.45 uur. Men kan zelf kiezen welke middag. De locatie wordt later bekendgemaakt. De trainingsmiddagen zijn op maandag 9, woensdag 11 en donderdag 12 september van 16.00 tot 16.45 uur. Het is belangrijk dat men minstens twee trainingsmiddagen aanwezig is. De JuniorGidsen gaan rondleiden op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 16.00 uur.