Stedendriehoek

Jeu de Boulestoernooi voor Deventerse horecaondernemingen

DEVENTER – Dit jaar vindt op zondag 18 augustus voor de 28ste keer het traditionele Andrés Bacchustoernooi voor de Deventer horecaondernemingen plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door de Deventer Jeu de Boules Club ‘KARRO-DEUX’ en wordt gedragen door de horecaondernemers in Deventer.

De deelnemende horecabedrijven kunnen meerdere teams inschrijven. Omwille van de sportiviteit mag per team van drie personen slechts één speler lid zijn van een jeu de boulesvereniging. Elk team speelt vijf wedstrijden van dertig minuten. De tegenstander is door een loting bepaald. Voor dit toernooi wordt op die dag de Brink omgetoverd in een jeu de boulesterrein met maar liefst 36 banen, waarop ruimte is voor 216 spelers.

De Deventer Boules Club DBC KARRO-DEUX’ verzorgt de aanleg van de banen de organsatie van het toernooi en de wedstrijdleiding.

Het bezit van de Bacchus Wisselbokaal zal dit jaar worden verdedigd door de winnaars van vorig jaar: Café de Bisschop uit poule A en Café de Herberg uit poule B.

Het André’s Bacchustoernooi start zondag 18 augustus om 11.00 uur met de voorrondes; deze duren tot circa 15.00 uur waarna de kwart- en halve finales zullen worden gespeeld. De finale is gepland rond 17.00 uur. Daarna worden de prijzen uitgereikt en natuurlijk ook de wisselbekers aan de winnaars in de A- en B-poule.

Net als voorgaande jaren wordt er op 18 augustus weer een grote toestroom van kijkers verwacht. met een zonnige dag en volle terrassen zal men in Franse sferen kunnen genieten van de strijdende boulesteams. “Kom gezellig langs en geniet van topsport” aldus de organisatie.